Foto: Wiklund Anders
 Foto: Wiklund Anders

Paulsen förkrossad efter matchen

Publicerad
Uppdaterad
Christian Poulsen var gråtfärdig då han skulle försöka förklara sitt knytnävsslag mot Markus Rosenberg, som slutade med att matchen bröts.
- Jag vill gärna be om ursäkt både till lagkamrater och publiken, säger syndabocken Poulsen.
Knytnäven var upprinnelsen till den efterföljande skandalen och vad som med stor sannolikhet blir en svensk skrivbordsseger med 3-0.
Efter matchen var Christian Poulsen otröstlig när han mötte den väntande pressen.
–Jag kommer i närkamp med den svenska spelaren, som jag känner slog efter mig två gånger. Så slog jag honom i magen och han föll, säger han till Ekstrabladet.dk.

Förstörde upphämtningen

Sevillaproffset Christian Poulsen räknas som en av Danmarks absolut största stjärnor. På en sekund, med ett slag, förstörde han en briljant dansk upphämtning.
– Jag vill gärna be om ursäkt både till lagkamrater och publiken, säger Poulsen.
– Jag har pratat med (förbundskapten) Morten Olsen. Han sa till mig att det inte får hända på den här nivån, att det är oförlåtligt eftersom vi hade kunnat få 3-3. Och det kan jag bara ge honom rätt i.
Morten Olsen fördömde Poulsens agerande.
- Jag har pratat med Christian Poulsen om episoden, och det kan inte ursäktas det han gjorde. Jag har ingen lust att prata fotboll efter det här. Det här är en mycket svart kväll för dansk fotboll, säger Olsen till Ekstrabladet.

Rasade mot supportern

De övriga danska spelarna rasade i första hand mot den danska supportern som slog till domaren.
- Den mannen förtjänar ingen uppmärksamhet. Det är en skandal och inte positivt för dansk fotboll, säger Jesper Grönkjaer.
Leon Andresen, som byttes in och gjorde 3-3-målet, var lika upprörd.
- Om jag hade varit i närheten när han kom springandes hade jag sparkat ner honom. Han borde kastas i fängelse, säger han till Jyllands-Posten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag