Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paula Bieler: Asylboendena har för hög standard

På fredagen, under Sverigedemokraternas Landsdagar i Norrköping, antogs ett nytt program för migrationspolitiken.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
"Det ska inte gå att ha privata boenden och hotell som hyrs till orimliga kostnader med för hög standard, utan snabba, enkla billiga modulhus eller välisolerade tältlösningar.", säger Paula Bieler.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LISA MATTISSON / LISA MATTISSON EXP

Har man fått ett utvisningsbeslut ska man inte få röra sig fritt i Sverige. Det säger Paula Bieler (SD), partiets migrationspolitiska talesperson, som också menar att många av våra asylboenden har för hög standard i dag. 

– Sen får man se över om man ska ha olika former av förvarsplatser för de som fått utvisningsbesked och de som utfört kriminella handlingar, säger hon. 

På fredagen, under Sverigedemokraternas Landsdagar i Norrköping, antogs ett nytt program för migrationspolitiken. Bland annat vill partiet att låsta och bevakade boenden upprättas för de som fått sin asylansökan avslagen. 

– Det vi talar om är att man ska bygga ut förvarssystemet. Sen får man se över om man ska ha olika former av förvarsplatser för de som fått utvisningsbesked och de som utfört kriminella handlingar. Men har man fått utvisningsbeslut ska man i alla fall inte få röra sig fritt i samhället, säger Paula Bieler (SD), partiets migrationspolitiska talesperson.

Bieler: "Man får öppna upp för att sänka standardkraven"

Att få fram fler boenden i en tid där det bevisligen varit svårt att hitta boenden ens för alla asylsökanden handlar om att vi har för hög standard, säger hon. 

– Det vi har sagt är att man helt enkelt i så fall får öppna upp för att sänka standardkraven för vad man erbjuder. Men förhoppningsvis mynnar det här ut så snabbt som möjligt, eftersom det ska vara tydligt att man inte kommer beviljas asyl i Sverige om det inte är krig i ens närområde.  

Hur ska vi fram dessa förvarsboenden

– Det ska inte gå att ha privata boenden och hotell som hyrs till orimliga kostnader med för hög standard, utan snabba, enkla billiga modulhus eller välisolerade tältlösningar. Vi garanterar de grundläggande rättigheterna men är också tydliga om att det är vad det handlar om, inte mer.

Du menar alltså att det varit för hög standard på asylboendena i Sverige om jag förstår dig rätt?

– I vissa fall har det varit en för hög standard, ja. Man har haft en helt annan inställning till vad det är man ska erbjuda och vad det handlar om. Vi är tydliga med att man inte ska komma in i landet om man inte har uppehållstillstånd i förväg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.