Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paul Manafort anklagas för att ha ljugit i utredning

Paul Manafort anklagas för att ha ljugit i Rysslandutredningen.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Paul Manafort var tidigare kampanjchef för USA:s president Donald Trump.
Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort slöt en uppgörelse för ett lindrigare fängelsestraff.

Nu anklagas han att ha brutit den då specialåklagare Robert Mueller menar att han ha ljugit i Rysslandutredningen, rapporterar amerikanska medier. 

Paul Manafort förnekar anklagelsen. 

I augusti tidigare i år dömdes Paul Manafort, som tidigare var Donald Trumps kampanjchef, för skattefusk, bankbedrägerier och till att ha hemlighållit ett bankkonto i utlandet. Han dömdes då på åtta av totalt 18 åtalspunkter. 

Paul Manafort stod också åtalad för brott  i samband med presidentvalskampanjen 2016 som gällde eventuell rysk inblandning – däribland skattebedrägeri, konspiration mot USA, pengatvätt och olaga lobbyarbete för utländska intressen. 

Paul Manfort erkände brott – däribland konspiration mot USA – efter att ha nått en uppgörelse med justitiedepartementet. Uppgörelsen skulle innebära ett lindrigare fängelsestraff för den tidigare kampanjchefen. 

Paul Manafort anklagas för att ha ljugit

Men nu anklagas han för att ha brutit mot uppgörelsen. 

Flera amerikanska medier, däribland ABC News, rapporterar att åklagare Robert Mueller anklagar Paul Manafort för att ha ljugit för FBI och utredarna i Rysslandutredningen. Enligt CNN ska han ha ljugit på flera områden drygt två månader efter att inlett samarbetet med Robert Mueller. 

Paul Manafort juridiska team förnekar anklagelsen och menar att ex-kampanjchefen har ”tillhandahållit sanningsenlig information och inte håller med regeringens karaktärisering eller att han ska ha brutit mot avtalet”. 

Enligt källor till ABC News har det har varit spänt och frustrerat mellan Robert Mueller och Paul Manafort då den förstnämnde anser att den senare inte samarbetar i utredningen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.