Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Paul, 30, låtsades ha Downs syndrom – åtalas

30-åringen misstänks nu för bedrägeri och sexuella övergrepp. Foto: Maricopa County Sheriff's Office
”Jag är rädd för min säkerhet”, sade en av målsägande under rättegången. Foto: Linkedin

Paul Anthony Menchaca misstänks ha lurat tre kvinnor att han har Downs syndrom för att kunna utnyttja dem sexuellt.

Nu står 30-åringen åtalad, misstänkt för bedrägeri och sexuella övergrepp, rapporterar AZ family.

Paul Anthony Menchaca från Arizona i USA står åtalad för bedrägeri och sexuella övergrepp efter att han ska ha fejkat Downs syndrom.

Lokal polis kunde i förra torsdagen gripa 30-åringen i föräldrahemmet i staden Gilbert i Arizona, skriver AZ family. Enligt en polisutredning ska tre kvinnor i början av maj svarat på en annons i en jobbsajt för hemvård.

De tre kvinnorna, skriver tidningen, tackade alla ja till annonsen, där en ”Amy” –  enligt annonsen Menchacas mamma – ska ha sökt vård för sin son med Downs syndrom.

En av kvinnorna som tackat ja till att bli personlig assistent åt Paul, uppger att hon vid 30 tillfällen hjälpt Menchaca att bara och byta blöja.

Enligt rättegångsdokument uppger den personliga assistenten att hon vid fem tillfällen hört Menchaca skrika, på ett aggressivt sätt, att hans könsdelar inte blivit rena nog.

 

”Jag är rädd för min säkerhet”

Menchaca i rättssalen. Foto: 3TV / CBS 5

Alla tre kvinnor uppger även att ”Amy” bett dem ”straffa” Menchaca, samt att 30-åringen betalat dem i kontanter när de utfört tjänsterna.

I polisutredningen framgår att ”Amys” telefonnummer i själva verket tillhört Menchaca själv – och att en av kvinnorna följt efter mannen då hon anat oråd.

Enligt polisen ska Menchaca nu erkänt för kvinnorna att han inte alls har Downs syndrom, och att han inte behöver hjälp med att byta blöja.

– Jag är rädd för min och min familj och vänners säkerhet då jag har haft dem nära honom, sade en av kvinnorna under ett första framträdande i rättsalen, skriver AZ family.

Rätten har nu satt en borgenssumma på 15 000 dollar, motsvarande omkring 135 000 svenska kronor, för Paul Anthony Menchaca, som dessutom förbjuds besöka kvinnorna han misstänks ha utnyttjat. Rättegången fortsätter den 17 september.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!