Obehaglig överraskning. Patrik Blomqvist, 20, spydde fyra gånger och duschade två gånger efter att han hittat en kondom i maten.
Obehaglig överraskning. Patrik Blomqvist, 20, spydde fyra gånger och duschade två gånger efter att han hittat en kondom i maten.

Patrik hittade en kondom i maten

Publicerad
Uppdaterad
Patrik Blomqvist såg fram emot lite smarrig hämtmat som avslutning på sin 20-årsdag.
Halvvägs in i portionen fann han en begagnad kondom.
Jag sprang och kräktes direkt, säger han.
Det var i onsdags vid halv tio på kvällen som Patrik stegade in på restaurang China Town i småländska Nybro. Han beställde en take away-portion biff med nudlar. Efter att han ätit sig igenom större delen av anrättningen, så fick Patrik sitt livs vidrigaste födelsedagspresent.

"Spydde fyra gånger"

– En utfälld kondom. Det var fruktansvärt äckligt. Jag spydde fyra gånger under natten, dessutom duschade jag två gånger för att känna mig ren. Om kondomen var använd vet inte Patrik. Han vill heller inte veta... – Jag undersökte inte vad som fanns i den, och jag tänker inte göra det. Patrik hade i går kväll fortfarande inte ätit någon lagad mat sedan incidenten.

"Skojat med honom"

Lee Schichen, ägare av China Town, tror inte att kondomen har hamnat i maten i restaurangköket: – Det kan inte vara sant. Några ungdomar kan kanske ha skojat med honom och lagt dit den då han inte tittade. Hur som helst är hämtmat ett avslutat kapitel för Patrik Blomqvist. – Aldrig mer. Hädanefter äter jag ingenting som jag inte vet vem som har tillrett och hur. Detta förstås i preventivt syfte.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag