Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Patient blev kär i sin terapeut

En patient i Lund blev kär i sin samtalsterapeut. När han förklarade sina känslor för henne ville hon sluta, men övertalades av den patientansvarige läkaren att fortsätta behandlingen.

För att bota mannens ångest och svårigheter med sociala aktiviteter träffades de bland annat hemma hos patienten och gick på bio tillsammans. Efter en tid upplevde mannen att kvinnan blev mer undvikande vilket fick honom att må dåligt. När hon senare sjukskrev sig kände han sig nonchalerad och anmälde henne till Hälso- och ansvarsnämnden (HSAN).

 Nämnden gav kvinnan en erinran och anser att hon borde ha avslutat kontakten så fort hon fick reda på patientens känslor. Men länsrätten upphäver nu nämndens beslut och anser att terapeuten försökt hantera situationen efter bästa förmåga, skriver Sydsvenskans nätupplaga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.