Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pastorn: Trump bad i tre timmar inför valbeslutet

Paula White säger att hon fick en uppenbarelse när hon var 18 som talade om för henne att hon skulle predika.Foto: CNN
Donald Trump ber i ovala rummet.Foto: AP /Jacquelyn Martin / TT

WASHINGTON DC. Donald Trump sökte råd från högre makter inför sin kandidatur. 

Enligt hans personliga pastor Paula White bad Trump i timmar. 

– Vi hade omkring 25, 30 pastorer som åkte dit, säger hon i en intervju med The Guardian.

Presidentens personliga pastor Paula White berättar i ett samtal med The Guardian om sitt arbete med Vita huset och om Donald Trumps tro. 

White har ingen traditionell religiös utbildning utan säger att hon fick en uppenbarelse när hon var 18 som talade om för henne att hon skulle predika. I dag driver hon en stor kyrka i Florida och predikar ofta i tv, vilket har gjort henne till multimiljonär.

Men Paula White har också haft ett speciellt uppdrag sedan Donald Trump blev president. 

Ledde bön vid installationen

Hon ledde presidentbönen i samband med installationen i Washington i januari 2017 och har sedan dess varit flitigt närvarande vid middagar och hjälper Vita huset med tillställningar för religiösa väljare. Pastorn har även tillfrågats om råd i samband med viktiga politiska beslut, avslöjar hon. Ett av dessa var USA:s beslut att flytta den amerikanska ambassaden i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. 

– Du fattar rätt beslut, sir, sa hon till presidenten enligt The Guardian. 

Enligt Paula White har Donald Trump en äkta och djup gudstro och säger att hennes roll som rådgivare åt presidenten är ett direkt uppdrag från Gud. 

– Jag möter tusentals människor, miljoner människor, i mitt ämbete. Men det finns en handfull människor som jag vet, liksom, det här var ett direkt uppdrag, säger White. 

Bad i sex timmar i Trump Tower

Hon berättar i intervjun om hur hon blev tillfrågad redan 2011, då Donald Trump övervägde att ställa upp i valet, att hjälpa honom. Hon tog med sig en grupp med 25 eller 30 pastorer till Trump Tower i New York där de bad tillsammans under sex timmar, även om Trump själv nöjde sig med ungefär hälften. 

– Han ville genuint höra – vad har Gud att säga? Att verkligen göra ”America great” är verkligt för honom. Det är inte en slogan, säger hon. 

Vita husets pressekreterare Sarah Sanders sa tidigare i år i en intervju med den kristna tv-kanalen CBN att det var Guds vilja att Donald Trump skulle bli president. 

– Jag tror att han ville att Donald Trump skulle bli president och det är därför han är där. Och jag tycker att han har gjort ett utomordentligt jobb med att stå bakom det som troende människor bryr sig mycket om, sa hon i intervjun. 

Enligt en undersökning som gjordes av Public Religion Research Institute bland vita evangelister 2017 trodde många precis som Sanders, enligt CNN. Fler än 57 procent menade att Gud spelade en avgörande roll i presidentvalet 2016, enligt undersökningen.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.