Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passar du i överklassen? Gör vårt roliga test

Test – 12 enkla frågor

Är du lyxliraren, arvtagaren, nätverkaren eller turisten. Svara på 12 enkla frågor i personlighetstestet ovan för att se hur du skulle passa in i Djursholm – ett av Sveriges mest exklusiva områden.

Frågorna är baserade på statistik från bland annat SCB och boken ”Djursholm – Sveriges ledarsamhälle” av Mikael Holmqvist.

Djursholm – inte som andra områden

Expressens Michael Syrén och Matilda Nyberg granskar den exklusiva kommunen

I en serie reportage under sommaren kommer Expressen att granska området Djursholm i Danderyds kommun. 

”Djursan” är känt för sina vackra villor, trädgårdar och framför allt för att det lockar till sig fler miljardärer än något annat område i Sverige. Här är medelinkomsten nästan dubbelt så hög som i resten av riket och både bilparken och bostäderna är av den mer lyxiga sorten.

Men allt är inte lyx och flärd. 

Här kan du läsa samtliga reportage i serien, allteftersom de publiceras under sommaren.

Om testet

Personlighetstestet är skapat av Expressen och frågorna bygger bland annat på statistik från SCB och boken ”Djursholm – Sveriges ledarsamhälle” av Mikael Holmqvist. Karaktärerna i testet är fiktiva. Henrik Palme levde dock på riktigt och var den som grundade Djursholm under den senare delen av 1800-talet.

Läs reportagen om Djursholm här

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.