Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passagerarplan fick nödlanda på Arlanda

Ett passagerarplan av modellen Airbus A380, världens största passagerarplan, nödlandade på Arlanda på onsdagsmorgonen. Bilden föreställer ett annat plan än det som landade.Foto: Matteo Rossetti
Barnets liv gick inte att rädda, bekräftar Mirjam Kontio, pressekreterare på Karolinska universitetssjukhuset.Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Ett passagerarplan på väg från Dubai till New York nödlandade i morse på Arlanda.

Ombord hade en tvåårig pojke insjuknat hastigt och sedan avlidit.

Polisen har upprättat en anmälan, men misstänker inget brott bakom händelsen.

– Det här verkar vara ett naturligt dödsfall, säger Christina Andersson, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Det var vid halv sjutiden på onsdagsmorgonen som det enorma passagerarplanet Airbus A380 tillhörande flygbolaget Emirates nödlandade på Arlanda utanför Stockholm efter ett sjukdomsfall ombord.

SVT Uppland var först med att rapportera om nyheten.

– Det var ett flygplan från bolaget Emirates som var på väg från Dubai till New York. Ett barn ska ha blivit sjukt ombord och då valde kaptenen att gå ner till närmaste flygplats, säger Ulf Wallin, pressansvarig på Swedavia.

På Arlanda togs barnet om hand av sjukvårdspersonal och fördes till Karolinska universitetssjukhuset där man bekräftade att barnet avlidit.

Uppvisade febersymptom

Barnet ska ha uppvisat febersymptom redan efter att flygplanet lämnade Dubai, enligt Christina Andersson, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

– Efter Dubai hade han somnat och när de upptäcker det nästa gång så hade barnet avlidit. Då gick man ner på Arlanda för att släppa av föräldrarna och det här barnet, berättar hon.

Polisen upprättade anmälan på plats, men enligt polisen är det en ren rutinåtgärd. Det ska inte heller finnas några misstankar om brott i samband med händelsen.

– Det här verkar vara ett naturligt dödsfall, då delger vi ingen misstanke om brott.

Enligt Christina Andersson kommer barnet nu obduceras – i och med att det inte är normalt att en tvååring insjuknar på det här viset.

– De tror att det är någonting med hjärtat, och man kan ju ha hjärtfall utan att veta om det.

Familjen ska vara bosatt i New York, rapporterar Västerortspolisen.

Ska bygga ut kapaciteten

Arlanda är ännu inte dimensionerat för att ta emot Airbus A380, vilket är världens största passagerarflygplan – men är på väg att bygga ut kapaciteten.

– Det är lite ovanligt, men det har hänt någon gång tidigare att så stora flygplan landat. Det var en kontrollerad landning och allt har gått bra, säger Ulf Wallin.

Flygplanet lyfte senare mot New York.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.