Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Passagerarna såg på när han våldtog kvinna

Kvinnan våldtogs ombord på tåget – ingen ingrep
Fiston Ngoy våldtog en kvinna på ett tåg. Passagerare såg på men ingen försökte stoppa honom.
Foto: Upper Darby police Department

Fiston Ngoy, 35, våldtog en kvinna på ett tåg.

Flera passagerare såg på – men ingen försökte stoppa honom.

– Det är upprörande, säger kommissarie Timothy Bernhardt vid polisen i Upper Darby till NBC Philadelphia.

Våldtäkten inträffade i Upper Darby strax utanför Philadelphia den 13 oktober. Sent på kvällen attackerade Fiston Ngoy en kvinnlig passagerare på ett tåg och våldtog henne.

Händelseförloppet filmades av övervakningskameror. Kommissarie Timothy Bernhardt säger att han blev chockad efter att ha sett kamerainspelningarna som visar att det fanns flera passagerare i närheten, men ingen försökte stoppa våldtäkten eller larma polisen.

– Det är upprörande att andra personer befann sig på tåget och ändå gjorde ingen något för att ingripa eller hjälpa den här kvinnan. Det säger mycket om hur vårt samhälle ser ut. Jag menar, vilken typ av person tillåter att något sådant får äga rum? Så det är oroande, säger kommissarie Timothy Bernhardt vid polisen i Upper Darby.

”Det här kunde ha stoppats tidigare”

Tågbolaget SEPTA kallar incidenten för en ”ohygglig gärning”.

– Attacken observerades av en SEPTA-anställd som larmade polisen vilket ledde till att de omedelbart kunde ingripa och gripa gärningsmannen under akten. Det fanns andra passagerare på tåget och det här kunde ha stoppats tidigare, säger talespersonen Andrew Busch.

Kvinnan fördes till sjukhus med okänt skadeläge. Fiston Ngoy kommer att ställas inför rätta för våldtäkt.

Här är söndagens största nyheter i Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.