Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passagerare sjuka – flygplan i karantän i New York

Flera ambulanser samlades runt flygplanet efter att det landat i New York.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Räddningspersonal samlades utanför flygplanet.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Ett passagerarplan från flygbolaget Emirates försattes på onsdagen i karantän på flygplatsen JFK i New York efter att omkring 100 passagerare kände sig sjuka.

Tio personer fördes till sjukhus och åtta fick vård på flygplatsen.

Emirates flight 203 från Dubai var på väg till New York när minst 100 av de 500 passagerarna ombord uppgav att de kände sig sjuka, rapporterar tv-stationen NBC New York, som hänvisar till flygplatskällor. Uppgifterna har också bekräftats av borgmästarens kontor.

Enligt tv-stationen ABC har piloten uppgett att passagerarna ska ha feber och hosta. Två av passagerarna – båda män – ska ha hostat oavbrutet och fått extremt hög feber, säger piloten till ABC7NY.

Tio personer har förts till sjukhus. Åtta personer ska också ha fått vård på platsen, enligt ABC7NY.

Tre passagerare till sjukhus

De som fördes till sjukhus togs till Jamaica Hospital Medical Center. Tre av dem ska ha varit passagerare, övriga besättning.

Övriga passagerare fördes av planet en och en för att kontrolleras, skriver ABC7NY.

New York-polisen benämner händelsen som ett sjukdomsfall.

Emirates bekräftar tio sjukdomsfall

Emirates svenska presskontakt Susanna Salomon skriver i ett mejl:

”Emirates kan bekräfta att cirka 10 passagerare ombord på flyg EK203 från Dubai till New York blev sjuka. Som en försiktighetsåtgärd kontrollerades de omedelbart av lokala hälsovårdsmyndigheter vid ankomsten till JFK och de som behöver medicinsk hjälp kommer att tas om hand.”

Uttalandet fortsätter:

”Alla andra passagerare kommer snart att få lämna planet. Våra kunders säkerhet är alltid vår första prioritet och kommer inte att äventyras."

Planet landade på JFK klockan 9.10 lokal tid. Flygplatsens polis och sjukvårdspersonal stod redo att kontrollera passagerarna.

En passagerare ombord, Larry Coben, har via Twitter publicerat en bild på utryckningsfordon på landningsbanan. Han skriver att alla uppmanades att sitta kvar i sina stolar.

https://twitter.com/LarryCoben/status/1037337770363154433

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.