Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passa på: Då kommer sommarvärmen tillbaka

Värmen på väg tillbaka – då blir det 25 grader
Maria Augutis är meteorolog på väderinstitutet Storm.
I slutet av veckan väntas sommarvärmen göra comeback.Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN / Henrik Isaksson / HENRIK ISAKSSO
Temperaturerna kan gå upp mot 25 grader.Foto: TT

Efter en ovanligt sval inledning på juli gör sommarvärmen comeback i slutet av veckan. I hela landet väntas varmare temperaturer och på sina håll kan det bli 25 grader varmt.

Men det gäller att passa på – redan nästa vecka väntas ostadigare väder igen.

I slutet av juni svepte ett rejält högtryck in över Sverige och många njöt av de höga temperaturerna. Juli däremot har kantats av kyla, regn och rusk. I hela landet har temperaturerna varit svalare än normalt.

Men i slutet av veckan kommer man återigen kunna njuta av härligt sommarväder.

Det ostadiga vädret kommer att fortsätta under tisdagen och onsdagen, men på torsdagen väntas ett högtryck komma in över landet som för med sig varmare luft.

På sina håll väntas temperaturen nå 24-25 grader. Varmast ser det ut att bli i Svealand och Götaland.

– Men det kommer bli varmare överallt, på torsdag kan stora delar av landet nå över 20 grader, säger Maria Augutis, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Varmare temperaturer i helgen

Det högtrycksbetonade vädret väntas hänga kvar på fredagen och även då väntas temperaturer på omkring 25 grader.

Framåt helgen är prognosen fortfarande aningen osäker, men den varma luften kommer att hänga kvar.

– Det kan bli över 20 grader i stora delar av landet, men något mer ostabilt och några lokala skurar framför allt i Norrland under torsdagen. Senare under veckan kan det komma skurar lite här och var, säger Maria Augutis.

Ostadigare väder nästa vecka

Det gäller dock att passa på och njuta lite extra av vädret i helgen. Redan nästa vecka visar prognosen att det är svalare och mer ostadigt väder på väg tillbaka in över Skandinavien.

– Även om vi går in i ett mer svalt och ostabilt väderläge igen så där solen ligger på kan vi nå upp mot rätt höga temperaturer och man kan fortsätta att vara ute och njuta av vädret, säger Maria Augutis.

Länderna du får och inte får resa till i sommar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.