Marita Ulvskog krävde en personlig ursäkt från Göran Hägglund i går kväll.
Marita Ulvskog krävde en personlig ursäkt från Göran Hägglund i går kväll.

Partisekreteraren i natt: Jag är chockad

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog sa sent i går kväll till Expressen:
- Jag har svårt att tro att detta är sant. Jag är chockad.
Marita Ulvskog krävde i går kväll en personlig ursäkt från partiledaren Göran Hägglund.
- Skulle det vara sant så har en ny gräns i svensk politik passerats. Jag har länge varit bekymrad över att det är kristdemokraterna som varit ordförande och drivande i alliansens så kallade granskningsgrupp. Men jag hade inte kunnat föreställa mig något liknande.

"Nyhet för mig"

- Det här var en fullständig nyhet för mig. Jag måste ta reda på exakt vad det är som har hänt. Händelsen 2002 kommenterar hon så här: - Det var före min tid, men jag blir bedrövad när jag hör det. Detta skapar en väldigt obehaglig stämning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag