Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parlamentet sa ja till omstritt sparpaket

Foto: Pantelis Saitas / Epa / Scanpix

Greklands parlament har godkänt det omstridda sparpaketet.

Debatten pågick nästan ända fram till midnatt.

Den grekiska regeringen kom i fredags överens om kraftiga nedskärningar för att leva upp till EU:s och Internationella valutafondens krav, så att man kan beviljas ett nytt räddningslån på 130 miljarder euro.

150 000 statliga jobb ska bort under en treårsperiod, minimilönen ska sänkas med 22 procent och pensionerna ska sänkas, uppger Reuters.

Nedskärningarna är omstridda, och flera regeringsmedlemmar och parlamentsledamöter har den senaste veckan lämnat sina uppdrag i protest.

Högerpartiet Laos hoppade i fredags av regeringskoalitionen och sa före omröstningen att man inte skulle stödja förslaget.

Sparpaketet väntades ändå gå igenom eftersom de två regeringspartier som backade upp förslaget, socialistiska Pasok och konservativa Ny Demokrati, hade 236 av de 300 platserna i parlamentet.

Sa ja till sparpaketet

Debatten om åtstramningarna inleddes tidigt på eftermiddagen i parlamentet i Aten och pågick ända till sent på kvällen. Omröstningen gick sedan som förväntat – parlamentet godkände sparpaketet, uppger AP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.