Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parets katt väger 15 kilo – nu sätts han på strikt diet

Paret adopterade treårige Bronson.Foto: Instagram / iambronsoncat
De har sedan tidigare två katter.Foto: Instagram / iambronsoncat

Katten Bronson, 3, blev troligtvis övergödd av sin tidigare ägare.

Nu har den 15 kilos tunga katten blivit adopterad av ett ungt par som är fast beslutna vid att hjälpa Bronson gå ner i vikt. 

– Vi har ändrat hans diet tre gånger, berättar de.

Mike Wilson och hans flickvän Megan Hannema har sedan tidigare två katter och jobbar med att tillverka leksaker som håller inomhuskatter aktiva, skriver sajten Lovewhatmatters.

När de tidigare i år bestämde sig för att adoptera ännu ett husdjur åkte de till ett djurhem i Michigan, USA – men de var inte beredda på att fastna för just den här katten.

https://www.instagram.com/p/BlTodOWHpzt/?taken-by=iambronsoncat

Adopterade överviktig katt

Bronson är en tre år gammal katt som väger hela 15 kilo. En frisk och hälsosam vuxenkatt väger vanligtvis ungefär tre till fem kilo.

Enligt de anställda på djurhemmet hade Bronson tidigare ägts av en äldre person som gett honom för mycket mat. Men detta avskräckte inte Mike och Megan, som direkt bestämde sig för att adoptera den överviktiga katten.

– Han är den vänligaste katten vi någonsin har stött på, berättar Mike för Lovewhatmatters.

https://www.instagram.com/p/BiklN67HQNQ/?taken-by=iambronsoncat

”Våra följare hejar på honom”

Övervikt kan ge upphov till allvarliga sjukdomar och förkorta kattens liv. Därför bestämde sig paret för att hjälpa Bronson med att bli mer hälsosam.

– Vi har ändrat hans diet tre gånger, nu tror vi att han är på god väg att gå ner i vikt på ett sunt sätt. Han får i sig 375 kalorier om dagen.

https://www.instagram.com/p/BiXGreKnlTM/?taken-by=iambronsoncat

De låter katten vara aktiv och leka så mycket som han kan. Paret har även startat ett Instagramkonto tillägnat Bronson så att människor kan följa hans resa.

– Våra följare hejar på honom och delar med sig av sina idéer och berättelser.

Bronson har redan gått ner 700 gram och är på väg mot ett mer hälsosamt liv.

https://www.instagram.com/p/BlwUXmgnzux/?taken-by=iambronsoncat

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.