Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Paret vägrade kyssas – då slogs de blodiga av gäng

Efter händelsen lade Melania upp bilderna, för att uppmärksamma våldet som riktas mot kvinnor och homosexuella. Foto: Facebook
”Det är inte någon isolerad händelse. Det är vanligt. Vi sågs som underhållning, det är det som gör mig så arg”, säger hon. Foto: Facebook

Melania och hennes flickvän var på väg hem efter utekväll i London. 

Men bakom sig på bussen försökte en grupp män få dem att kyssas – i nästa stund har Melania och flickvännen slagits blodiga, skriver The Sun.  

– Vi sågs som underhållning, det är det som gör mig så arg, säger hon. 

Fem misstänkta, mellan 15 och 18 år gamla har gripits av polis efter händelsen. 

På bilder som ska ha tagits direkt efter händelsen sitter Chris och Melania med blodiga ansikten. Foto: Facebook

Melania Geymonat, 28, och hennes flickvän Chris var på väg med bussen i London en sen kväll i maj. 

De satt längst fram i den klassiska dubbeldäckade London-bussen i områdena runt West Hampstead, när ett gäng män bakom dem plötsligt började störa deras kväll, enligt Melania. 

Krävde att de skulle kyssas

Männen, som förstått att de två kvinnorna var ett par, började högljutt kräva att de skulle kyssas, samtidigt som de gjorde grova sexuella gester. 

– De ville att vi skulle kyssas så de kunde titta på. Jag försökte desarmera situationen eftersom jag inte är en konfrontativ person och bad dem bara att lämna oss i fred för att Chris inte mådde bra , säger Melania till The Sun. 

Men det ska inte ha fungerat. I stället ska männen, som enligt Melania var i 20- eller 30-årsåldern, börjat kasta saker mot paret. 

– Nästa sak jag minns är att Chris är mitt bland dem och de slår henne. Ja tänkte inte efter utan gick in. Jag drog bort henne och försökte försvara henne, så de började slå mig, säger Melania till tidningen.

Efter händelsen lade Melania upp bilderna, för att uppmärksamma våldet som riktas mot kvinnor och homosexuella. Foto: Facebook

Blod överallt

Enligt henne var de minst fyra personer som attackerade henne. 

– Jag vet inte ens om jag slogs medvetslös. Jag kände blod, jag blödde över alla mina kläder och över hela golvet. Jag gick ner och polisen var där. 

På bilder som ska ha tagits direkt efter händelsen har Melania och Chris blod över sina ansikten och blodstänk på kläder och händer. 

Innan de påstådda gärningspersonerna lämnade bussen ska de även ha rånat paret. 

”Det är inte någon isolerad händelse. Det är vanligt. Vi sågs som underhållning, det är det som gör mig så arg”, säger hon. Foto: Facebook

Vill uppmärksamma våldet

Melania kommer från Uruguay men flyttade till Storbritannien i februari för att bo tillsammans med sin amerikanska flickvän medan hon tar ett års studieuppehåll från sina läkarstudier. 

Hon jobbar även som flygvärdinna för Ryanair. 

Hon säger att det var första gången hon fallit offer för så grovt homofobiskt våld och att fram tills nu känns sig trygg som lesbisk kvinna på Londons gator. 

Melania Geymonat jobbar som flygvärdinna och studerar till läkare. Foto: Facebook

Hon ville dela bilderna från efter attacken för att öka medvetenheten om våld mot kvinnor och mot homosexuella.

– Det är inte någon isolerad händelse. Det är vanligt. Vi sågs som underhållning, det är det som gör mig så arg, säger hon och fortsätter: 

– Jag är trött på ses som ett sexobjekt, på att få veta hur vanliga den här sortens händelser är, på att gay-vänner blir slagna bara för att. 

Borgmästaren: ”Vidrigt”

Londons borgmästare Sadiq Khan har twittrat om händelsen. Han skriver att händelsen utreds av polisen och att:

”Det här var en vidrig, misogyn attack. Hatbrott mot LGBT+ personer kommer inte att tolereras i London.”

https://twitter.com/SadiqKhan/status/1136932490101350400

Dagen efter attacken grep polisen fem personer misstänkta för attacken. Enligt polisen ska de misstänkta vara mellan 15 och 18 år gamla, rapporterar New York Post.

Följ Expressen på Instagram

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/