Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paret Obama på lyxsemester i Italien

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Barack och Michelle Obama är på semesterturné. Tidigare i år besökte de den Hawaiianska ön Oahu.
Foto: CAROLYN KASTER
Presidentparet ska spendera fem dagar i Italien.
Foto: POLARIS
Obamaparet sägs också planera besök i Florens och Siena.
Foto: NAM Y. HUH

Barack och Michelle Obama har tagit ordentligt med semester sedan de lämnade Vita huset. 

I går landade de i Toscana, eskorterade av sex militärplan. 

Under sina fem dagar i Italien bor paret i en sanslös lyxvilla – för dem kostnadsfritt, men annars med en prislapp på motsvarande 130 000 kronor natten, skriver The Daily Mail.

Det var under fredagen som USA:s före detta presidentpar landade på en militärbas i Toscana på Italiens västkust. Resan är bara en av parets många semesterresor den senaste tiden, skriver The Daily Mail. 

Barack och Michelle Obama kommer under den fem dagar långa vistelsen att ha den renoverade 1300-talsbyn Borgo Finocchieto för sig själva, till ett värde av 15 000 dollar per natt – motsvarande drygt 130 000 svenska kronor. 

Byn ägs lyckligtvis av ex-presidentens tidigare ambassadör i Italien, John Philips, så de får låna ägorna helt utan kostnad. 

Har lyxrenoverats

Philips köpte byn 2001 och har sedan dess lagt ner åtta år på att planera den omfattande renoveringen.

Byggnaderna har renoverats med hjälp av gamla ritningar och noga utvalt italienskt material, vilket krävs enligt lag. Insidan av husen skiljer sig från originaldesignen, medan exteriören måste hållas i sitt ursprungliga utseende.


LÄS MER: Michelle och Barack Obamas nya liv efter Vita huset 


Det makalösa huset har i dag hela 22 sovrum i fem byggnader, plus ett bibliotek, ångbastu och jacuzzi, en stor pool, ett gym, en tennisplan och en basketplan.

Här anländer Michelle och Barack Obama.
Foto: FABIO DI PIETRO / EPA / TT

Omhändertas av husets personal

Paret kommer att passas upp på av husets 19 personer stora personalstyrka, inklusive en hovmästare, kock, serveringspersonal, bartender och hushållerskor. 

De vackra toscanska kullarna runt området går att utforska på hästrygg, helikopter eller i husets luftballong.

Barack och Michelle Obama kommer att ha den renoverade 1300-talsbyn Borgo Finocchieto för sig själva.
Foto: Borgo Finocchieto

Den som själv blir sugen på att hyra husen får räkna med att betala 7 000 dollar natten för nio sovrum, eller alla 22 sovrum för 15 200 dollar per natt. Minsta möjliga vistelsetiden är tre nätter.

Italien förbjuder vildsvinsjakt

Italienska myndigheter har under vistelsetiden förbjudit vildsvinsjakt i området, för att undvika att den förre presidenten skulle skjutas av misstag.

Obamaparet ska enligt uppgifter också passa på att besöka Florens och Siena under semestern, och väntas flyga tillbaka hem den 24 maj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.