Bild från polisen i Södermalms Twitter.

Bild från polisen i Södermalms Twitter.

Paret hade sex i bilen – kraschade mot träd

Publicerad

Paret hade sex i bilen, men den intima stunden slutade inte riktigt som planerat.

De hade glömt att lägga i en växel eller handbroms vilket ledde till att bilen rullade ner för ett berg och kraschade.

Vid 22.30 på måndagskvällen larmades polis och ambulans till Tantoberget på Södermalm i Stockholm.

En bil hade rullat ner för berget, vilket uppmärksammats av en kvinna som sett vad som hände när hon satt på sin balkong uppe på Hornsgatan.

När polis kom till platsen stod det nämligen klart att det rörde sig om en man och en kvinna som hade haft sex i bilen, vilket Södermalmsnytt var först med att uppmärksamma.

– De hade blivit lite inspirerade av det vackra vädret och utsikten och ägnade sig åt varandra, säger Johan Säfström, yttre befäl vid Södermalmspolisen.

Ingen kom till skada

Men mitt i det passionerade mötet hade de glömt att lägga i handbromsen och bilen rullade därför ner för berget och gav allt ett snörpligt slut.

Bilen var tvungen att bärgas från platsen, men ingen person kom till skada i samband med olyckan.

Johan Säfström menar att det inte rör sig om något brottsligt och att det nu snarare rör sig om en försäkringsfråga.

– Jag har svårt att se att vi kommer att gå vidare med detta. De har ju så att säga redan fått sitt straff i och med att bilen gick sönder, det vore nästan lite småaktigt av oss att avrapportera dem för brott, Johan Säfström, yttre befäl vid Södermalmspolisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag