Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paret gifte sig innan dödskraschen

Paret hade gift sig, men omkom i flygkraschen i Iran.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK
Arash Pourzarabi och Pouneh Gorji.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK

På nyårsdagen gifte sig Pouneh Gorji, 25, och Arash Pourzarabi, 26, i Iran.

Den åttonde januari skulle de resa hem till Kanada igen – men strax efter start blev planet nerskjutet av två robotar.

Nu berättar släktingarna om sorgen.

– Han kommer inte få åka på smekmånad, säger kusinen Pantea Khodami till NBC.

Pouneh Gorji, 25, och Arash Pourzarabi, 26, från Kanada hade varit i Iran för att fira sitt bröllop som ägde rum på nyårsdagen. Onsdagen den 8 januari var det dags för det nygifta paret och flera av deras bröllopsgäster att resa hem igen.

Tidigt på morgonen satte de sig på planet som skulle ta dem till Ukrainas huvudstad Kiev, där de sedan skulle byta plan och flyga vidare mot Kanada.

Men strax efter start träffades planet av misstag av två iranska robotar och störtade mot marken.

Samtliga 176 personer ombord omkom.

– Min moster skickade bilder från bröllopet för vi kunde inte vara där, det var känsligt bara det att vi inte kunde närvara, säger Arash Pourzarabis kusin Pantea Khodami till NBC.

– Vi såg verkligen fram emot att de skulle komma tillbaka, så vi kunde få se det nygifta paret och fira dem, fortsätter Pantea Khodami.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158089748548586&set=a.458484623585&type=3&theater

”Gör ont i mitt hjärta” 

Arash Pourzarabi doktorerade i artificiell intelligens vid universitetet i Alberta i Kanada. Pouneh Gorji forskade vid samma universitet i leversjukdomar.

– Arash hade precis börjat se resultat i sitt arbete och han skulle till att publicera en rapport. Det gör ont i mitt hjärta att han inte kommer få göra det, säger Pantea Khodami till NBC.

Pantea Khodami fortsätter och berättar att hennes kusin alltid var väldigt passionerad om människans hälsa och menar att hon inte bara är ledsen över att ha förlorat sin kusin, utan även ledsen över att ha förlorat någon med ett stort hjärta.

– Han hade så mycket att ge, inte bara personligen, till hela världen.

Dokumentär: Så gick flygkraschen i Iran till

Expressens Lisah Silfwer tar dig igenom händelseutvecklingen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.