Foto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

"Pär Nuder tog med mig på svartklubb"

Publicerad
Uppdaterad
Pär Nuder och Thomas Bodström festade tillsammans på en svartklubb på gotländska Fårö.
Därefter såg Nuder till att Boström fick en plats i regeringen.
Det avslöjar den före detta justitieministern i sin nya bok som släpps i dag.
"Det är få som känner till att det egentligen är Nuder som såg till att jag kom in i regeringen", skriver han i boken.
Den före detta justitieministern Thomas Bodströms nya bok ”Inifrån: makten, myglet, politiken”, släpptes i dag måndag. Boken beskrivs som en stenhård uppgörelse med Socialdemokraterna - och innehåller flera angrepp på ledande socialdemokrater.

Festade en kväll

I boken avslöjar han dessutom hur han kom in i regeringen. Han skriver om en utekväll innan han blev justitieminister tillsammans med ex-finansministern Pär Nuder, som då var Göran Perssons närmaste namn. Det var sedan den före detta finansministern som såg till att Bodström fick en plats i regeringen, skriver han i boken.

"Få känner till det"

”Det är få som känner till att det egentligen är Nuder som såg till att jag kom in i regeringen. Vi träffades av en slump hemma hos förre statssekreteraren Thomas Lyrevik på Fårö och gick sedan vidare till Fårös enda svartklubb, Kuten. Som så ofta går det lite fortare att lära känna varandra när det finns alkohol med i bilden och Pär och jag hade en rolig kväll tillsammans.”
Festkvällen blev Bodströms biljett in i regeringen, påstår han.
”Vi hade lite kontakt efter det och året därpå tipsade Pär Nuder Göran Persson om mig”.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag