Par försvunnet efter besök i sagoslottet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Paret besökte slottet Neuschwanstein i lördags.
Foto: Ablestock.Com / GETTY IMAGES
Neuschwanstein ligger i södra Tyskland.
Foto: Expressen/Google Earth

Ett kinesiskt par har försvunnit spårlöst efter ett besök på sagoslottet Neuschwanstein i södra Tyskland, rapporterar flera lokala medier.

Ingen har sett paret sedan i lördags.

Kvinnan och mannen i paret, 39 respektive 37 år gamla, deltog i en gruppresa med kinesiska turister i Europa. I lördags besökte gruppen Schwangau i södra Tyskland.

Turisterna anlände "sagoslottet" Neuschwanstein på eftermiddagen. Sedan dess saknas paret, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Lämnade gruppen

Enligt polisen ska paret ha lämnat gruppen och gått mot slottet själva. Klockan 18 på kvällen, två timmar senare, skulle hela gruppen mötas igen – men paret dök inte upp.

Turistgruppen väntade på paret i drygt två timmar men när ingen dök upp larmades polisen.

Polisen drog i gång ett stort sökpådrag, med bland annat helikopter. Nu har man sökt i flera dagar – utan resultat.

Enligt polisen känner inte paret några i Tyskland och vart de kan ha tagit vägen är en gåta. De hade bokats in på ett hotell i Italien i några nätter men där har de inte dykt upp.

På tisdagen skulle gruppen flyga tillbaka till Kina, enligt SVT.

Utesluter inte olycka

Ingen vet vart paret har tagit vägen efter att de lämnade turistgruppen för att utforska det populära slottet.

Polisen utesluter inte att en olycka har skett. Nu vill man ha hjälp från allmänheten att hitta paret och reda ut det mystiska försvinnandet.

Förebild för Törnrosaslottet

Neuschwanstein är ett populärt och praktfullt slott i de bayerska Alperna, drygt 13 mil sydväst om München. Det uppfördes på 1800-talet och har ett medeltida utseende.

Det sägs att slottet, som ser ut att vara hämtat från en saga, är förebilden till Disneys Törnrosaslott. Över 1,3 miljoner turister besöker slottet varje år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.