Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Par attackerades – av okänd person i mask

En person med en halloweenmask för ansiktet förföljde ett par i Jönköping – och slog sedan en av dem blodig med ett tillhygge.

Händelsen inträffade vid ettiden, natten mot söndag. 

Offret fick föras med ambulans till sjukhus. 

– En person i mask, det är jättesvårt. Vi har inget mer detaljerat signalement än så, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Polisen i Jönköping skriver på sin webbplats att larmet om den okände maskmannen kom in klockan 01.17 under natten mot söndagen. Dessförinnan ska ett par blivit förföljt och upphunna av en okänd person med halloweenmask för ansiktet. 

Platsen var Brahegatan-Drottninggatan i Jönköping. 

"En okänd gärningsman iklädd en mask för ansiktet följde efter ett par och gav sig på mannen i paret. Målsägaren blev slagen med något föremål mot huvudet så att blodvite uppstod", skriver polisen på sin webbplats.

Fördes med ambulans till sjukhus

Personen som misshandlades fördes med ambulans till sjukhuset Ryhov. Skadebilden är okänd, men bedömdes inte som allvarliga, enligt Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region Öst. 

Finns någon koppling mellan misshandeln och det pågående Halloween-firandet?

– Ja, det tror jag. 

Är det någon som är gripen?

– Nej, och samtidigt famlar vi lite i mörker. En person i mask, det är jättesvårt. Vi har inget mer detaljerat signalement än så, säger Peter Ström. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.