"Familjen hälsar alla som delar deras känslor och sörjer", säger Mohamed Hussein Tarabi som var på plats vid minnesstunden. Foto: ALEX LJUNGDAHL"Familjen hälsar alla som delar deras känslor och sörjer", säger Mohamed Hussein Tarabi som var på plats vid minnesstunden. Foto: ALEX LJUNGDAHL
"Familjen hälsar alla som delar deras känslor och sörjer", säger Mohamed Hussein Tarabi som var på plats vid minnesstunden. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Två bröder sköts ihjäl vid ett kafé i Rinkeby på söndagen. Foto: Alex LjungdahlTvå bröder sköts ihjäl vid ett kafé i Rinkeby på söndagen. Foto: Alex Ljungdahl
Två bröder sköts ihjäl vid ett kafé i Rinkeby på söndagen. Foto: Alex Ljungdahl
Polisen hade under söndagskvällen ännu inte någon misstänkt för dubbelmordet. Foto: Alex LjungdahlPolisen hade under söndagskvällen ännu inte någon misstänkt för dubbelmordet. Foto: Alex Ljungdahl
Polisen hade under söndagskvällen ännu inte någon misstänkt för dubbelmordet. Foto: Alex Ljungdahl
"Jag har sett dem från smågrabbar till unga vuxna män" , säger Tomas Acar, ungdomsledare i Rinkeby. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN"Jag har sett dem från smågrabbar till unga vuxna män" , säger Tomas Acar, ungdomsledare i Rinkeby. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
"Jag har sett dem från smågrabbar till unga vuxna män" , säger Tomas Acar, ungdomsledare i Rinkeby. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Pappans ord om sorgen efter sönerna

Publicerad

Två bröder i 25-årsåldern dödades på ett kafé i Rinkeby på fredagen.

Efter att ha fått det tragiska beskedet hämtades brödernas mamma med ambulans, berättar flera personer i närheten av familjen.

Pappan framförde på söndagen en hälsning till de som sörjer bröderna.

– Tack för att ni delar vår sorg, säger han på en minnesstund.

På fredagskvällen sköts två bröder i 25-årsåldern till döds i ett diskrum på ett kafé i Rinkeby.

Under söndagseftermiddagen hölls en minnesstund för båda i Rinkebyskolans aula. Hundratalas personer deltog tillsammans med bland andra brödernas pappa.

Den flera timmar långa minnesstunden var väldigt känslosam, en kvinna fick lämna gråtandes i panik.

Imamen Hussein Farah från Islamiska kulturcentret berättade från scenen om att mamman fick hämtas i ambulans efter beskedet. Han uppmanade också alla i salen att lämna information till polisen om dubbelmordet.

På sitt hemspråk berättade pappan om sina tankar och känslor, därefter sammanfattade en person i hans närhet pappans tal.

– Tack för att ni delar vår sorg, sa han.

 

DETTA VET VI: Mordet på bröderna

 

Om bröderna: "Glada, sociala"

Pappan efterlyste politiker som på riktigt tar tag i situationen i Rinkeby.

– Politikerna måste ta detta på allvar. De måste kartlägga varför sådant här händer.

Båda bröderna var kända av polisen sedan flera år. Men många i Rinkeby säger att de minns dem som snälla och godhjärtade personer.

Däribland Tomas Acar, ungdomsledare i Rinkeby, som berättat om sina upplevelser av båda två.

– Jag har sett dem från smågrabbar till unga vuxna män. Jag minns dem som glada, sociala, som de allra flesta ungdomarna, säger han.

"Familjen känner sig maktlös"

En av de som var på plats under minnesstunden var Mohamed Hussein Tarabi, som också höll tal från scenen. Han berättar att han är vän med familjen och med i en liten grupp som representerar familjen i den utsatta situationen.

"Familjen hälsar alla som delar deras känslor och sörjer", säger Mohamed Hussein Tarabi.Foto: Alex Ljungdahl

– Familjen hälsar alla som delar deras känslor och sörjer. Även om de befinner sig i ett tungt läge så vill de tacka alla som har deltagit, oavsett om det är vanligt folk, myndighetspersoner eller polisen, säger han.

Hur mår familjen?

– Familjen känner sig maktlös. De känner att våldet har blivit bestående i området.

"Ambulansen fick hämta mamman"

Hur känns det att ingen har gripits?

– Det är en polisiär fråga och vi måste låta det vara upp till polisen.

Även han berättar om hur mamman till de båda bröderna reagerade på det tragiska beskedet.

– Ambulansen fick hämta mamman. Hon blev chockad efter att ha fått beskedet.

Minnesplatsen utanför Mynta Café skändades på lördagskvällen, men under söndagsmorgonen var blommorna tillbaka och flera hade bidragit med en hyllning till bröderna.

Polisen hade under söndagskvällen ännu inte någon misstänkt för dubbelmordet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag