Pappans larm till polisen: 1,5-åring knivhotad

Polisen är på plats i Jordbro och undersöker vad som har hänt.
Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Polisen ryckte under måndagen ut efter att ha larmats om att en 1,5-åring hotats med kniv. 

På tisdagen dementerar de sina uppgifter. 

– När vi kommer på platsen och gör utredningsåtgärder får vi en klarare bild av vad som hänt, säger Per Fahlström, presstalesperson, till Aftonbladet. 

Vid 17-tiden på måndagen larmades polisen om att ett litet barn ska ha hotats av ett gäng äldre barn i Jordbro. 

– Det är en pappa som ringer in till oss och säger att han är ute och går med sin son, en 1,5-åring. Han säger att han ska ha sett hur 4-5 barn i tioårsåldern kommer fram till 1,5-åringen och hotat sonen med kniv, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen. 

Pappan som också uppfattade hotet ska omgående ringt polisen. Strax efter man fått in samtalet var man på plats i Jordbro. Man har haft ingående förhör med pappan. 

I nuläget har polisen inte lyckats få tag i några av tioåringarna. 

– Vi har haft hundpatrull på plats men det verkar lite svårt att spåra. Patrullerna på plats försöker ta reda på vilka det var, vi hyser en hyfsad förhoppning om att kunna ta reda på vilka det är, säger Ola Österling. 

Under tisdagen dementerar polisen sedan sina uppgifter, skriver Aftonbladet. Ettåringen blev inte hotad.

– Det var en dispyt mellan pappan och de här ungdomarna. Jag har inte uppgifter om att någon sagt medvetet fel, men de intala uppgifterna var sådana. Och när vi kommer på platsen och gör utredningsåtgärder får vi en klarare bild av vad som hänt, säger Per Fahlström, presstalesperson, till tidningen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.