Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappans galna plan: Lönnmörda sonen

En pappa i Kina tröttnade på att hans son slösade bort dagarna med att spela datorspel.

Han kom då på en annorlunda lösning.

Han hyrde en virtuell "lönnmördare" som skulle förstöra sonens spelupplevelse.

Pappan, som enligt bloggen Kotaku heter Feng, ville få slut på sin son Xiao Fengs datorspelande. Xiao Fengs skolbetyg ska, enligt hans far, ha varit dåliga och han hade svårt att få ett jobb. Allt på grund av sitt datorspelande.

Xiao Feng spelade ett kinesiskt online-rollspel, och hans far smidde en ovanlig plan för att få honom att sluta.

Enligt Kotaku anlitade han en virtuell "lönnmördare". Mannen skulle ha en egen karaktär i spelet och så fort sonen började spela skulle han döda honom.

"Underliggande problem"

Pappan trodde att sonen skulle tröttna på spelet om han hela tiden blev dödad.

Professor Mark Griffiths, expert på spelberoende på Nottingham Trent University säger till BBC, som också skrivit om historien, att han inte tror på metoden.

– Jag har aldrig hört talas om något liknande, men jag tror inte att det fungerar. För det mesta är överdrivet spelande ett symptom på ett underliggande problem, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.