Pappans galna plan: Lönnmörda sonen

Publicerad

En pappa i Kina tröttnade på att hans son slösade bort dagarna med att spela datorspel.

Han kom då på en annorlunda lösning.

Han hyrde en virtuell "lönnmördare" som skulle förstöra sonens spelupplevelse.

Pappan, som enligt bloggen Kotaku heter Feng, ville få slut på sin son Xiao Fengs datorspelande. Xiao Fengs skolbetyg ska, enligt hans far, ha varit dåliga och han hade svårt att få ett jobb. Allt på grund av sitt datorspelande.

Xiao Feng spelade ett kinesiskt online-rollspel, och hans far smidde en ovanlig plan för att få honom att sluta.

Enligt Kotaku anlitade han en virtuell "lönnmördare". Mannen skulle ha en egen karaktär i spelet och så fort sonen började spela skulle han döda honom.

"Underliggande problem"

Pappan trodde att sonen skulle tröttna på spelet om han hela tiden blev dödad.

Professor Mark Griffiths, expert på spelberoende på Nottingham Trent University säger till BBC, som också skrivit om historien, att han inte tror på metoden.

– Jag har aldrig hört talas om något liknande, men jag tror inte att det fungerar. För det mesta är överdrivet spelande ett symptom på ett underliggande problem, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag