Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Pappan och syskonen kan ha svindlat till sig miljoner

Julafton 2007. En pappa, nyligen drabbad av stroke, sitter i rullstolen omgiven av två anhöriga.

En reporter har ryckt ut till Södertälje sjukhus med en julklapp – det blir en trevlig bild och en glad rubrik i tidningen.

Fjorton år senare är mannen i rullstolen och hans vuxna barn misstänkta för att ha svindlat välfärdssystemet på miljoner.

En av dem är polis, en annan advokat, en tredje pilot.

– Det skakar om. Det är en familj som har jobb, utbildning och ändå så ser det ut som man var tvungen att hitta ytterligare försörjning, säger kommunens säkerhetschef.

Regeringen signalerade nyligen krafttag mot välfärdsbrottsligheten, som beräknas kosta svenska skattebetalare 18 miljarder om året.

I Södertälje har jakten på bedragarna pågått länge.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.