Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappan: 'Nu känner vi oss oroliga hela tiden'

<p>"När han låg där nere trodde jag att han skulle dö", säger Mohammeds pappa.</p>
<p>Fallet från balkongen var det tredje allvarliga tillbudet som Mohammed har råkat ut för.</p>
<p>Mohammed, som lider av autism, skadade och fick en svullnad i vänstra foten efter fallet från balkongen. </p>

Det var sexårige Mohammed som lekte i fönstret, föll – och störtade från tredje våningen mot en betongtrappa.

Men han överlevde mirakulöst efter att en granne ingripit och fångat honom i fallet.

Fallet var det tredje allvarliga tillbudet som pojken har råkat ut för.

– När han låg där nere trodde jag att han skulle dö, säger pappans pojke till Expressen.

Larmet om olyckan i bostadsområdet på Ringvägen i Gunnebo i Västervik, kom in vid åttatiden på kvällen den 24 maj i år. Men innan dess hade grannen Fathe Abasi, 51, upptäckt den lekande pojken i fönstret.

– Jag såg att en pojke hängde från fönstret så jag sprang från min lägenhet och för att hjälpa honom, sa han till Sveriges Radio Kalmar.

Hans agerande räddade troligen sexåringens liv.

"Grannen är vår hjälte"

Efter fallolyckan kördes pojken sedan till Västerviks sjukhus för vård. Nu är han utskriven och hemma igen.

Först nu orkar Mohammeds pappa Samer Shekh Alghannameh, 35, berätta i Expressen om de senaste dagarnas dramatiska händelse och sjukhusbesök. Han har tidigare berättat om händelsen för Vimmerby Tidning.

– Min pojke överlevde, och det är jag så glad för. Grannen är vår hjälte. Mohammed skadade och fick en svullnad i vänstra foten. Vi ska tillbaka så att han får den röntgad. Jag tror inte att den är bruten.

Pappan berättar att sexårige Mohammed lider av autism. Det kan gå fort när han leker hemma i lägenheten – som nu senast, i söndags.

Olyckshändelsen var det tredje allvarliga tillbudet som pojken råkade ut för.

– När vi var i Syrien var det en explosion precis utanför vårt hus. Mohammed befann sig under fönstret och fick allt glas över sig. En annan gång gick han rakt igenom en spegel hemma hos min hustrus föräldrar och fick en massa skärsår.

"Vi känner oss oroliga hela tiden"

Samer Shekh Alghannameh berättar att sonen inte känner vare sig ångest eller rädsla – trots fallolyckan.

– Han saknar medvetenhet om att kunna göra det, tyvärr. Så han har försökt att klättra ut genom fönstret igen efter den senaste olyckan. Det jag önskar är att vi får hjälp oss med mer säkerhet i lägenheten. Hittills har man bara sagt att vi inte kan få hjälp så länge vi inte har ett svenskt läkarintyg om att Mohammed har autism. Nu känner vi oss oroliga hela tiden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.