Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappan lurade sina barn att äta laxermedel – filmade när de grät

Pappan lurade i sina barn laxermedel genom att blanda det med glass.
Foto: Youtube

Så kallade "pranks" förekommer i flera av Youtubes mest populära kanaler. Men det är inte sällan jakten på visningar väcker ilska.
Nu anklagas en amerikansk Youtubeprofil för barnmisshandel efter att en video där han lurar sina egna barn att äta laxermedel uppmärksammats.

Cordero James Brady, 29, från Nevada i USA är mer känd under namnet ”CJ So Cool” – hans alias på videoplattformen Youtube, där han gjort sig rejält känd.

Under en lång tid har 5,6 miljoner följare fått hänga med i pappans vardag och följa familjens lyxiga vardagsliv.

Inte sällan har de videor som lagts upp på kanalen varit inom genren ”pranks”, där familjemedlemmar luras på olika sätt.

Men nu har Cordero James Brady gått över gränsen. Det anser i alla fall Youtube – som efter den senaste skandalen valde att spärra hans konto.


LÄS MER: Youtube rensar bort 8 miljoner otillåtna videor 


Det var för ungefär två veckor sedan som bomben briserade – och experter inom pedagogik och mobbning dömde ut ”CJ” för en särskild video som publicerades på videoplattformen i 2016 – men först nu fått stor uppmärksamhet.

I den så omtalade filmen syns hur pappan bjuder tre av sina barn på glass – spetsade med laxermedel. En av de som reagerat starkt är doktor Kortney Peagram, grundare för Bulldog Solution, en barnorganisation. Hon kallar filmen ”fruktansvärd”.

– Att skada ditt barn med flit genom laxermedel är barnmisshandel. Det är att sätta ditt barn i fara, säger hon till sajten Babe.

Barnen skriker och gråter i filmen

Efter att barnen ätit upp glassen visas efterspelet i videon. Där gråter Bradys barn, i svåra magplågor.

Därefter fortsätter pappan att filma sina barn inne på toaletten som desperat försöker stänga toadörren, vilket inte pappan tillåter.

– Jag har ont i magen! skriker ett av barnen.

– Herregud, den här pojkens mage är trasig, skämtar pappan i videon, samtidigt som han fortsätter att filma.

Till Daily Mail säger en poliskälla från den lokala polisavdelningen i Henderson att fallet ska ha utretts i 2016.

– Det fanns ett fall som utreddes i 2016 som involverade laxermedel och denna individ. Utredningen genomfördes tillsammans med socialtjänst. Fallet gick till åklagare och det rekommenderades att åtal skulle väckas, säger källan enligt tidningen.


LÄS ÄVEN: Sarah, 36, föredrar att föda barnen utomhus 


Trots det, skriver Daily Mail, står det oklart huruvida händelsen gick längre än så. Tidningen har även ringt den lokala socialtjänsten som menar att de inte kommenterar enskilda fall.

Videon med laxermedel har nu fått stor uppmärksamhet i utländska medier, och det var först i förrförra veckan som Youtube agerade genom att ta bort videon samt spärra kontot ”CJ So Cool” under en kortare period.

https://www.instagram.com/p/Bl1TqaBhu6y/?taken-by=cj_socool

Videobloggade om partners missfall från sjukhussängen

Sajten Babe, som var först med att uppmärksamma det stötande materialet på kontot rapporterar även om två ytterligare videor som ligger kvar på plattformen.

I en 18 minuter lång videoblogg har Cordero James Brady filmat sin partner i sjuksängen där hon ligger efter ett missfall. I beskrivning på Youtube går det att läsa: ”Snälla be för oss då vi nyss förlorade vår första bebis tillsammans!”.

Därefter följer en rad länkar som leder till Youtube-profilens nätbutik, Instagram, samt Twitterkonto.

I en annan film på kontot lurar han sina barn att de ska bli elchockade till döds – genom att kasta ned en vattentät högtalare i poolen där de simmar.

– Jag ska precis kasta ned den i poolen medan de är i och skrämma dem till att tro att de ska dö av en elstöt. Det här kan bli superepiskt! säger pappan till kameran.


LÄS ÄVEN: Siv, 61, intervjuas i SVT – sedan händer det oväntade 


Doktor Kortney Peagram kommenterar filmerna:

– Han uppvisar opassande beteende och uppmuntrar till det genom skratt. Han lär sina barn att det är okej att skada varandra för ett gott skratt.

”Innehåll som försätter minderåriga i fara är oacceptabelt för oss och vi har en strikt policy som förbjuder skadligt och farligt material. Vi tar bort videor som strider mot vår policy så fort vi blir medvetna om dem”, säger en talesperson för Youtube  till Babe.

Cordero James Brady har själv ännu inte kommenterat kritiken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.