Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappan försökte rädda pojken – 3-åring avled

Helt utan förvarning gick den 13-åriga pojken till attack mot familjens treåriga fosterbarn.

Pappan kastade sig över sonen och blev själv skadad – men den lilla pojkens liv gick inte att rädda.

– I förhör har han erkänt handlingen och han vet vad han gjorde, säger polisen Bernt Norvalls på en presskonferens som sändes på VG.

Bilden börjar klarna över hur det tragiska dödsfallet på den treåriga pojken i Stord, i Västnorge gått till.

Enligt norska Dagbladet.no dog pojken av flera stick i kroppen och flera slag mot huvudet.

– Det kan vara flera föremål som använts för att döda treåringen. Det är också stickskador på pappan. Han är träffad i mjukdelar på kroppen, säger polisen Bernt Norvalls till Dagbladet.

"Blixt från klar himmel"

13-åringen har i förhör erkänt att han dödat sin fosterbror. Han har beskrivit handlingarna, men inte kunnat förklara varför han gjorde det.

Fem personer var på plats vid bostaden när 13-åringen gav sig på den lilla pojken; pappan, mamman, den 13-åriga sonen, det treåriga fosterbarnet, samt en kvinna från socialtjänsten som var på rutinbesök.

Enligt 13-åringens försvarare har pojken inget i sitt förflutna som kan kopplas till kriminalitet, missbruk eller psykiska problem.

– Det här kom som en blixt från klar himmel, säger försvararen Kjell Steinbø till VG.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.