Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkte mannen i Hässelby häktas

Den man som är anhållen misstänkt för mord respektive mordförsök på sina två barn i Hässelby levde ett isolerat liv, enligt uppgifter till Expressen.
Misstänkte mannen erkänner att han huggit barnen.
Går med på att häktas efter dåden i Hässelby.
Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Erkänner också att han orsakat fall.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pappan som misstänks ha knivhuggit sina barn och slängt ut dem genom fönstret har häktats.

– Han medger att han skurit målsägandena samt att han orsakat fallet från hög höjd, säger hans advokat Malin Rådström.

Åtal ska väckas senast 15 december.

Pappan, som är i 45-årsåldern, leddes in i rättssalen i sjukhuskläder med en handduk över huvudet. Han satt tyst ner med ansiktet i händerna med åklagaren presenterade anklagelserna.

Enligt hans advokat Malin Rådström erkänner mannen att han knivskurit barnen samt orsakat fall från hög höjd, något som Aftonbladet var först att rapportera om.

Han har däremot inte formellt erkänt något brott i nuläget.

– Han har vidgått omständigheterna. Att börja prata om rubricering och så är inte aktuellt i nuläget. Nu får utredningen ha sin gång, säger hans advokat Malin Rådström

Häktas på sannolika skäl

Solna tingsrätt har beslutat att häkta pappan och åtal ska väckas senast den 15 december.

– Tingsrätten har häktat honom på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord i enhet med häktningsframställan, säger åklagare Maria Franzén.

Det var i söndags kväll som två svårt skadade barn hittades utanför ett lägenhetshus i Hässelby i västra Stockholm. Ett av barnen dog efter händelsen. Det andra vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

Barnens pappa greps strax därefter, och har varit frihetsberövad sedan dess. På tisdagen förhörde åklagare Maria Franzén honom tillsammans med hans advokat, och efter det beslutade hon att begära honom häktad.

Misstänks för mord

En kvinna, som har en relation till pappan och barnen, anhölls också men släpptes sedan misstankarna försvagats. Hon är dock fortfarande misstänkt i ärendet.

Många i kvarteret skakades av händelsen. Vissa grannar som Expressen talat med säger att de uppfattade pappan som trevlig och tillmötesgående, andra säger att de hörde mystiska ljud från lägenheten.

Vill visa sitt stöd – tänder ljus för barnen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.