Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappa misstänks försökt kväva sin tvåårige son

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
En pappa i Stockholms län står åtalad för att ha försökt döda sin tvååriga son.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

En pappa i Stockholms län står åtalad för att ha försökt döda sin tvååriga son.

Mannen har, enligt misstankarna, försökt kväva barnet med en kudde.

Pappan nekar till brott.

Det var under natten den 12 mars som pappan ska ha blivit påkommen i hemmet, i takt med att han satt gränsle över sin tvååriga son – som han också tryckte en kudde emot.

– Det var en annan person i hushållet som kom på honom när han utförde brottet. Brottet avbröts och polisen larmades, säger kammaråklagare Frida Helmin.

Enligt Frida Hemlin har pappan haft för avsikt att döda sonen – som ska ha ska ha fått punktformade blödningar i ögon och vid nyckelbenet.

– Jag bedömer att bevisläget emot honom som gott. Dels efter förhör som gjorts och dels då barnets skador är av den typ som man ser vid sådana här fall, där lufttillförseln täpps igen med det här tillvägagångssättet, säger hon.

Mannen nekar till brott

Mannen nekar till brott.

– Han har inte haft avsikt att skada målsäganden. Han kommer att lämna en redogörelse under huvudförhandlingen, säger mannens advokat Nikos Iakovidis.

Den åtalade mannen är medborgare i Kirgizistan och om han döms yrkar Frida Hemlin för att han ska utvisas ur Sverige och förbjudas att återvända utan tidsbegräsning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.