Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Pappa fick över en miljon för att vårda sin apatiska dotter

Genom åren har flera hundra barn diagnostiserats med så kallat uppgivenhetssyndrom i Sverige. De har sondmatats, suttit i rullstol och i många fall förlorat flera år av sin barndom och skolgång. 

”Afina” och ”Amir” är två av dem. 

Under flera års tid har de vårdats i hemmet av föräldrar som sammanlagt tjänat miljonbelopp på att jobba som deras personliga assistenter. 

Först när socialtjänsten hotade med att tvångsomhänderta barnen blev de plötsligt friska. 

​​– Jag kan inte förklara, jag kommer inte ihåg någonting, säger ”Afinas” pappa, som plockat ut över en miljon kronor i assistanspengar från kommunen.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.