Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paolo Roberto efter sexköpet: ”Har inte med henne att göra”

Tv-stjärnan togs av polis misstänkt för sexköp.
Paolo Roberto talar ut i TV4 och på Instagram.
Paolo Roberto erkänner att han köpt sex.
Han togs av polis på Östermalm.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Paolo Roberto på Kristallen.
Foto: SVEN LINDWALL
Paolo Roberto i ”Köket” i TV4.
Paolo Roberto är programledare i ”Farmen i TV4”.
Tv-stjärnan, 51, togs under torsdagen av polis i samband med en insats mot sexköpare i Stockholm.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
På fredagseftermiddagen framträder Paolo Roberto i TV4 och erkänner sexköp. Han påstår att det var första gången han köpte sex.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
1 / 9

Paolo Roberto, 51, erkänner att han köpt sex.

Tv-stjärnan togs av polis i samband med en insats mot sexköpare i Stockholm, vilket Expressen avslöjade på fredagsmorgonen.

– Det är klart att jag vill göra en avbön, berätta min historia, annars gör någon annan det, säger Paolo Roberto i TV4:s Nyhetsmorgon. 

På torsdagskvällen togs tv-stjärnan och entreprenören Paolo Roberto av polis, efter att ha köpt sex på Östermalm i Stockholm.

I dag, lördag, konfronteras Paolo Roberto i TV4:s Nyhetsmorgon, i en intervju som delvis kablades ut redan på fredagen. 

– Det har inte med sex att göra, påstår Paolo Roberto och säger att ”det inte har med henne att göra” – och syftar på den kvinna han köpte sex av.

– Det har alltid funnits ett kryphål i mitt liv, säger han.

Paolo Roberto säger att han inte brydde sig om att kvinnan, som kommer från en av Europas fattigaste länder, befann sig i en utsatt situation.

Han säger sig ha ändrat åsikt efter att han åkte fast.

– Det är ju skammen i det här. Det går aldrig att snacka bort. Jag har gjort det här och folk är jättearga på det. Det är helt rätt.

”Hon var säkert dittvingad”

Paolo Roberto, som togs av polis vid 19-tiden på torsdagen efter att ha besökt kvinnan, säger till TV4:s Jenny Strömstedt att det var första gången han köpte sex. Han beskriver det som ”det smutsigaste som finns”.

Vad är det som du tycker är smutsigt med prostitution?

– Att man köper en annan kvinnas kropp. Säkert någon som är dittvingad. Hon är ju inte där för att det är jättetrevligt, säger Paolo Roberto till TV4.

Det här med organiserad brottslighet och människohandel, är det nåt som du har tänkt på?

– Just därför. För att det är det absolut smutsigaste, absolut vidrigaste man kan göra egentligen, mot en annan människa. 

Hur gick det till?

– Jag har en sån grej i livet, att när det går bra för mig – jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar – då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit olika typer; det har varit våld, väldigt mycket våld, och den här gången lyckades jag hitta det som jag tycker egentligen är det smutsigaste som finns. För att på något sätt döva det här hålet som finns hos i mig.

”Jag är en parasit”

I ett långt inlägg som publicerades på Paolo Robertos Instagram på fredagsmorgonen, skriver han bland annat:

”Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig!

Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i mina själ.”

På lördagsmorgonen har Paolo Roberto lagt upp ytterligare ett inlägg där han skriver att det är ”dags att börja försöka plocka ihop bitarna av ett krossat liv...

Sparkas från Farmen och sitt eget märke

Paolo Roberto har haft flera lukrativa programledarjobb på TV4, men sparkas nu från kanalen, och förlorar flera andra uppdrag. 

Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4, skriver i ett sms till Expressen: ”Vi meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss.”

Paolo Robertos varumärke Paolos, som säljer italienska matvaror, finns hos flera svenska butikskedjor, men efter att Coop gått ut med att man slutar köpa in deras produkter har entreprenören nu petats av de andra delägarna.

Även RadioRix FM meddelar på Instagram att man avslutar samarbetet med Paolo Roberto med omedelbar verkan och att tv-stjärnan inte längre kommer att höras i morgonshowen Rix Morronzoo.

Paolo greps under ”Insats torsk”

Tillslaget mot Paolo Roberto var resultatet av en polisoperation med mål att avslöja sexköpare i Stockholm, som fått namnet ”Insats torsk”.

Han greps vid 19-tiden på torsdagen, när han lämnade en fastighet på Östermalm där en kvinna från ”ett av Europas fattigaste länder” sålt sexuella tjänster. 

Roberto förhördes på plats och försattes sedan på fri fot. Elva män totalt lagfördes i samband med insatsen på torsdagen.

– De döms för köp av sexuella tjänster. Straffet för det brottet är böter eller fängelse i högst ett år, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Sexköpare kan dömas för oaktsam våldtäkt

Sedan 2018 gör den så kallade samtyckeslagstiftningen att sexköpare också kan dömas för oaktsam våldtäkt, om personen inte säkerställt att den andra deltar frivilligt.

Men enligt lagtexten krävs det ”grov oaktsamhet” av den misstänkte.

– Det är inte omöjligt med nuvarande lagstiftning, men det krävs något där utöver, säger Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare och ordförande för Brottsofferjouren, som är tydlig med att han uttrycker sig allmänt och inte känner till det aktuella fallet.

Han tycker också att det i dag finns tillräcklig kunskap om hur många prostituerade från fattiga länder lever i Sverige för att fler sexköpare skulle kunna misstänkas för oaktsam våldtäkt.

Tv-profilen erkänner i TV4 att han köpt sex.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.