Paolo Roberto: Jag har inte bytt ideologi utan ligger fortfarande nånstans på gränsen mellan blocken.
Paolo Roberto: Jag har inte bytt ideologi utan ligger fortfarande nånstans på gränsen mellan blocken.

Paolo Roberto: Politik är en smutsig hantering

Publicerad
Uppdaterad
Expressen testade programledaren Paolo Robertos politiska åsikter.
- Jag kommer att bli folkpartist, det är ju tydligt, säger han flera gånger medan han gör Expressen.se:s partitest.
Och han hade rätt.
Enligt testet visar Paolos svar på störst sympatier för folkpartiet. Därefter står han närmast centern och moderaterna. Det parti han ligger längst ifrån är vänsterpartiet. Vad tycker du om resultatet? - Centern på andra plats?! Det måste vara fel på ert program, ni får göra om det. Hur ligger vänsterpartiet till? På sista plats? Det är bra, vänstern är jag emot. Centern kan ha vettiga åsikter när det gäller LAS. Tycker du att resultatet stämmer? - Det stämmer nog. Däremot har folkpartiet haft åsikter om invandringspolitiken som ger en dålig smak i munnen. Det där med språktestet tycker jag inte om. Det skulle bli fel, åttioåriga mormödrar skulle vara de enda som inte klarade testet. Integration handlar om att få folk i arbete. - Vänsterpartiet föraktar jag, de har en ledare som kallar sig kommunist. Kommunisterna har ju tagit ihjäl flest människor, de är lika avskyvärda som nazisterna.

"Jag har inte bytt ideologi"

Förra valet kandiderade du för socialdemokraterna. Har du bytt parti nu? - Varför ska man inte byta om man är missnöjd? Jag har inte bytt ideologi utan ligger fortfarande nånstans på gränsen mellan blocken. Men jag tycker inte om hur socialdemokraterna skött sig den senaste mandatperioden. Under deras tid har segregationen bara ökat, de har skapat ett klassamhälle som vi aldrig tidigare sett. Alliansens förslag är bättre för att få människor i arbete. Socialdemokraterna gömmer problemen bakom statistik och slösar miljarder på saker som inte fungerar. Skulle du kunna tänka dig engagera dig för ett borgerligt parti? - Nej, politik är en smutsig hantering. Och jag är ändå gammal boxare. I dag vill man bada i vigvatten för att få bort smutsen sen den politiska tiden. Jag har fått vissa påtryckningar från borgerliga partier, men jag har tackat nej. Jag är inte partipolitisk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag