Den förre proffsboxaren Paolo Roberto har på två veckor fått en ny matchvikt. Genom att enbart äta skräpmat har han gått upp 15 kilo på två veckor.
Den förre proffsboxaren Paolo Roberto har på två veckor fått en ny matchvikt. Genom att enbart äta skräpmat har han gått upp 15 kilo på två veckor.

Paolo åt skräpmat – gick upp 15 kilo

Publicerad
Uppdaterad
15 kilo tyngre, självmordstankar och så lättretad att han inte längre får sova med frun.
Paolo Roberto är efter två veckor på enbart snabbmat inför TV3-dokumentären Vi äter ihjäl oss psykiskt knäckt.
Politikerna måste ta sitt ansvar, fetmaepidemin är jämförbar med böldpesten, säger programledaren.
Som proffsboxare hade Paolo Roberto som mest en matchvikt på 66,7 kilo. Den programledare som här poserar inför fotografen väger 82 kilo. Den begynnande ölmagen finns där och bilringen är på väg att välla över kalsonglinningen. – Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Jag har haft rejäla självmordstankar, grubblat över vad som egentligen är meningen med livet, säger Paolo Roberto. Dessutom är han lättretad som aldrig tidigare. I går skrev Expressen om ett bråk mellan honom och radions Kjell Eriksson som nästan slutade i slagsmål.

Extremt lättirriterad

– Ungefär en timme efter att jag ätit dippar blodsockret och jag blir extremt lättirriterad. Jag sover på soffan, får inte vara i sängen för frun. Jag vaknar mitt i natten, grinig och hungrig. I natt åt jag till exempel en chipspåse. Anledningen till att Paolo Roberto de senaste två veckorna exploderat i vikt är att han inför TV3-dokumentären "Vi äter ihjäl oss" enbart levt på snabbmat och produkter med mycket socker i. Träning har varit helt förbjudet. Allt för att visa hur vår nya matkultur riskerar att utlösa en fetmaepidemi. Precis som i omdiskuterade amerikanska dokumentären "Supersize me" är slutresultatet nedslående. Charlotte Erlandsson-Albertsson är professor vid Lunds universitet och forskar om fettets och sockrets effekter på kroppen. Hon menar att den extrema dieten gör kroppen beroende av fett och socker.

En vecka kvar

– Det han upplever är jämförbart med hur en supande alkoholist känner sig, och även om dieten är extrem är det samma utveckling som vi ser i övriga samhället med en ökande övervikt. Ytterligare en vecka återstår av Paolo Robertos fetdiet. – Jag längtar oerhört efter en vanlig sallad. Sedan återstår det att gå ner kilona igen. "Vi äter ihjäl oss" sänds i TV3 nästa torsdag, 22.00.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag