Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paolo åt skräpmat – gick upp 15 kilo

Den förre proffsboxaren Paolo Roberto har på två veckor fått en ny matchvikt. Genom att enbart äta skräpmat har han gått upp 15 kilo på två veckor.

15 kilo tyngre, självmordstankar och så lättretad att han inte längre får sova med frun.

Paolo Roberto är efter två veckor på enbart snabbmat inför TV3-dokumentären  Vi äter ihjäl oss  psykiskt knäckt.

  Politikerna måste ta sitt ansvar, fetmaepidemin är jämförbar med böldpesten, säger programledaren.

Som proffsboxare hade Paolo Roberto som mest en matchvikt på 66,7 kilo. Den programledare som här poserar inför fotografen väger 82 kilo. Den begynnande ölmagen finns där och bilringen är på väg att välla över kalsonglinningen. – Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Jag har haft rejäla självmordstankar, grubblat över vad som egentligen är meningen med livet, säger Paolo Roberto. Dessutom är han lättretad som aldrig tidigare. I går skrev Expressen om ett bråk mellan honom och radions Kjell Eriksson som nästan slutade i slagsmål.

Extremt lättirriterad

 – Ungefär en timme efter att jag ätit dippar blodsockret och jag blir extremt lättirriterad. Jag sover på soffan, får inte vara i sängen för frun. Jag vaknar mitt i natten, grinig och hungrig. I natt åt jag till exempel en chipspåse. Anledningen till att Paolo Roberto de senaste två veckorna exploderat i vikt är att han inför TV3-dokumentären "Vi äter ihjäl oss" enbart levt på snabbmat och produkter med mycket socker i. Träning har varit helt förbjudet. Allt för att visa hur vår nya matkultur riskerar att utlösa en fetmaepidemi. Precis som i omdiskuterade amerikanska dokumentären "Supersize me" är slutresultatet nedslående. Charlotte Erlandsson-Albertsson är professor vid Lunds universitet och forskar om fettets och sockrets effekter på kroppen. Hon menar att den extrema dieten gör kroppen beroende av fett och socker.

En vecka kvar

 – Det han upplever är jämförbart med hur en supande alkoholist känner sig, och även om dieten är extrem är det samma utveckling som vi ser i övriga samhället med en ökande övervikt. Ytterligare en vecka återstår av Paolo Robertos fetdiet. – Jag längtar oerhört efter en vanlig sallad. Sedan återstår det att gå ner kilona igen. "Vi äter ihjäl oss" sänds i TV3 nästa torsdag, 22.00.

FAKTA

Paolo Robertos fetdiet:
07.
00 Frukost.
Kalaspuffar och yoghurt med mycket socker.
09.
00 Kaffe, en glass och bulle på väg till jobbet.
12.
00 Lunch hamburgare och strips, eller kebab och strips.
15.
00 Eftermiddagssnacks chokladkaka och läsk.
18.
00 Middag.
Pizza.
I går åt jag två.

21.
00 Kvällsmat.
Glass och chips.
Under natten Chips.
Har börjat vakna av att jag är hungrig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.