Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pandan Jia Jia slog världsrekord

Pandan Jia Jia, nyinflyttad till Hongkong från det kinesiska fastlandet, fyller 37 år - världens äldsta panda.Foto: Kin Cheung

Pandan Jia Jia, nyinflyttad till Hongkong från det kinesiska fastlandet, fyller 37 år. Det gör henne till världens äldsta panda i fångenskap vilket firas högtidigt med en is- och fruktkaka.

Jia Jia föddes i Kina 1978 – samma år som Deng Xiaoping tog makten. Hennes levnadstid sammanfaller med det moderna Kinas framväxt.

Enligt hennes skötare är Jia Jia med sina 80 kilo i god form även om blodtrycket är lite för högt. Hon rör sig långsamt och synen är dålig men chefsveterinär Paolo Martelli säger att hennes hälsa trots det är god.

Det finns mindre än 2 000 vilda pandor kvar i världen, enligt Världsnaturfonden (WWF). Ett skäl till det är att vägar och järnvägar byggs genom bambuskogar där pandorna har sina naturliga tillhåll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.