Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Palmeutredaren: ”Vi arbetar med flera spår”

Palmeutredaren Krister Petersson är övertygad om att mordet kommer att lösas. Foto: SVT
Olof Palme. Foto: TOBBE GUSTAVSSON / TT NYHETSBYRÅN

Krister Petersson, chefen för Palmeutredningen, är övertygad om att statsministermördaren förr eller senare hittas.

I Aktuellt säger han att de inte vet om de har mordvapnet än: 

– Vi har inte facit vid handen, så jag vet inte om vi har mordvapnet än. Men vi är intresserade av allehanda vapen, säger han. 

Chefsåklagare Krister Petersson tog i slutet av 2016 över som förundersökningsledare och chef för Palmegruppen efter Kerstin Skarp.

En grupp som nu består av sex personer.

Magasinet Filters avslöjande om Stig Engström har gjort att den så kallade ”Skandiamannen” är Palmegruppens nya huvudspår. 

Intervjuad i ”Aktuellt”

På onsdagskvällen intervjuades chefen för Palmeutredningen, Krister Petersson, i SVT:s ”Aktuellt”.

32 år efter mordet på Palme är många tveksamma att det någonsin kommer att lösas.

– Jag är optimistisk och det är inte bara några tomma fraser eller ord. Utan vi arbetar väldigt intensivt, och vi ser på de här sakerna med nya ögon. Under den tid som jag varit förundersökningsledare, så har utredningen gått framåt. Vi kommer att leda det här i mål, säger Krister Petersson i ”Aktuellt”.

”Jag är väldigt optimistisk”

Han får då frågan hur han kan vara så säker.

– Det vore ju konstigt om jag nu sa tvärtom, om jag nu har åtagit mig det här jobbet att vara chef för Palmeutredningen. Då kan jag ju inte gärna säga att jag inte har ambitionen att det ska lösas. Med tanke på det arbete som utförs är jag väldigt optimistisk att vi kommer att klara det, förklarar Krister Petersson.

Han menar att de nya uppgifter som nu kommer in efter Filters avslöjande kan hjälpa Palmegruppen – ”hur mycket kan jag dock inte svara på i dag”.

Engström tidigare avförd

Stig Engström avfördes tidigare från utredningen, men Krister Petersson vill inte i dag berätta om ”Skandiamannen” ånyo är intressant.

– I förundersökningen råder förundersökningssekretess. Vi vill kunna utföra vårt arbete utan att påverkas utifrån. Jag tänker inte kommentera vilken roll han eller någon annan person spelar i utredningen för tillfället.

I Aktuellt säger han att de inte vet om de har mordvapnet än: 

– Vi har inte facit vid handen, så jag vet inte om vi har mordvapnet än. Men vi är intresserade av allehanda vapen, säger han. 

 

LÄS MER: Detta talar för och emot Skandiamannen 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!