Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Palmehataren Alf Enerström död

Alf Enerström är död.
Foto: Jan Wiren
Olof Palme.
Foto: Urban Brådhe

Alf Enerström gjorde sig känd som en av Sveriges största Palmehatare.

Nu har han avlidit, 87 år gammal, skriver Aftonbladet.

Alf Enerström var till en början trogen socialdemokrat och han var dessutom inblandad i den valkampanj som ledde till Olof Palmes valseger 1973. Kort efteråt lämnade han dock partiet med anledning av att han kände sig illa behandlad av partiet. I stället drog han i gång en hatkampanj mot den dåvarande statsministern kallad den socialdemokratiska oppositionen. En omvårdnadstvist som handlade om att Alf Enerströms son blev omhändertagen av de sociala myndigheterna och därefter blev fosterhemsplacerad uppges ligga bakom hatet.

Pekades ut som Palmes mördare

1986 sköts Olof Palme till döds och det kom då in flera tips som pekade ut Alf Enerström som inblandad. Han ska bland annat ha varit på Sveavägen på mordkvällen och hans hustru ska dessutom ha ägt en pistol av märket Smith & Wesson. Polisen kunde dock inte koppla honom till mordet.

Alf Enerström har nu avlidit och efterlämnar fyra barn. Han blev 87 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.