Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Palmehataren Alf Enerström död

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alf Enerström är död.
Foto: Jan Wiren
Olof Palme.
Foto: Urban Brådhe

Alf Enerström gjorde sig känd som en av Sveriges största Palmehatare.

Nu har han avlidit, 87 år gammal, skriver Aftonbladet.

Alf Enerström var till en början trogen socialdemokrat och han var dessutom inblandad i den valkampanj som ledde till Olof Palmes valseger 1973. Kort efteråt lämnade han dock partiet med anledning av att han kände sig illa behandlad av partiet. I stället drog han i gång en hatkampanj mot den dåvarande statsministern kallad den socialdemokratiska oppositionen. En omvårdnadstvist som handlade om att Alf Enerströms son blev omhändertagen av de sociala myndigheterna och därefter blev fosterhemsplacerad uppges ligga bakom hatet.

Pekades ut som Palmes mördare

1986 sköts Olof Palme till döds och det kom då in flera tips som pekade ut Alf Enerström som inblandad. Han ska bland annat ha varit på Sveavägen på mordkvällen och hans hustru ska dessutom ha ägt en pistol av märket Smith & Wesson. Polisen kunde dock inte koppla honom till mordet.

Alf Enerström har nu avlidit och efterlämnar fyra barn. Han blev 87 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.