Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Palm var med och fattade beslut”

Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix

Omar Mustafa gick till hård attack mot Stefan Löfven under sin pressträff i dag.

Han menar att partiledningen petade honom på grund av medierapporteringen.

– De hade varken viljan eller kunnandet att hantera det här drevet som hade islamofobiska undertoner. De förklarade att det blev för mycket för dem och att det var enklare om jag lämnade partistyrelsen, sa han.

Efter presskonferensen meddelade Mustafa att han även gått ur partiet, skriver TT.

Under sin pressträff i dag avslöjade Omar Mustafa att partiledningen i S var involverad i hela hans krishantering.

Veronica Palm hade både läst och godkänt försvarstalet som publicerades i Aftonbladet.

– Palm var med och fattade beslut om de uttalanden jag gjorde under hela drevet, sa han.

Han berättade också att dagen innan han sparkades satt han i ett långt möte med bland andra Veronica Palm och andra företrädare för partiledningen. Där fick han i detalj redogöra för alla möten han hållit som ordförande i Islamiska förbundet, alla resor han gjort och de inlägg han gjort på sociala medier.

Omar Mustafa: Gick igen om hela mitt liv

– Jag gick igenom hela mitt liv. Alla människor jag har träffat, alla konferenser jag har varit på. Jag hade inga problem att svara på detta. Jag var trygg i vad jag hade gjort. Jag förklarade varje enskild person som hade bjudits in och vad jag hade för relation till dem.

– De sa uttryckligen att "Omar du har inte gjort fel". Men partiledaren vill hellre tala om jobb. De sa att skälet till att jag fick avgå var mediedrevet.

Likt Expressen tidigare rapporterat erbjöd sig Omar Mustafa under veckan efter kongressen att lämna uppdraget som ordförande i Islamiska förbundet. Men det räckte inte för partiledningen.

– Jag sa "Jag kan lämna ordförandeposten nu om det krävs." Men de menade att det räckte med att jag bara kom från Islamiska förbundet.

Expressen har varit i kontakt med partiledaren Stefan Löfven, men han avböjer att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.