Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Palins son häktad för misshandel och inbrott

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Track Palin misstänkts för inbrott och misshandel.
Foto: CHARLES REX ARBOGAST / AP
Tidigare guvernören Sarah Palins äldsta son misstänkts för brott - igen.
Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP
Hela familjen Palin.
Foto: OFFICIAL / STELLA PICTURES GOVERNMENT HO

Tidigare Alaska-guvernören Sarah Palins äldsta son har blivit häktad i Alaska, misstänkt för inbrott och misshandel. Enligt nyhetsbyrån Reuters gäller misshandelsbrottet våld i nära relationer. 

Det är inte första gången som guvernörssonen misstänkts för brott. 

– De ber om respekt för familjens privatliv, säger familjen Palins advokat i ett uttalande.

Sarah Palins äldsta son, Track Palin, är återigen misstänkt för brott. Under helgen häktades han av domstolen i Alaska, det skriver flera amerikanska medier. Guvernörssonen misstänkts för misshandel och inbrott, och enligt Reuters gäller misshandelsbrottet våld i nära relationer. 

Familjen Palins advokat John Tiemessen gick under helgen ut med ett uttalande kring anklagelserna.


LÄS ÄVEN: Ivanka Trump stäms – mörkade tillgångar


– Med tanke på de händelser som polisen gått ut med under gårdagen och aktuella brottsmisstankarna kommer Palin-familjen inte att ge några kommentarer, säger han i uttalandet och fortsätter:

– De ber om respekt för familjens privatliv under den här utmanande situationen, precis som alla andra kämpande familjer skulle göra. 

Ska ha använt vapen under drogpåverkan

Förra året åtalades Track Palin för flera brott relaterade till våld i nära relationer. Bland annat ska, enligt åtalet, ha använt vapen under drogpåverkan. Fallet löstes i en speciell domstol för militärveteraner, med en fällande dom för ett så kallat ämbetsbrott.


LÄS ÄVEN: Hennes jobb – att stå i skottlinjen för Trump


2014 vållade guvernörssonen även stor uppmärksamhet då han gravt alkoholpåverkad startade bråk på en familjetillställning. Polisen kallades då till platsen, men ingen anmälan upprättades. 

Track Palins inställning till de nya anklagelserna är ännu okända. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.