Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Palins bittra utspel efter Obamas seger

Mitt Romney erkände sig besegrad och tackade för sig. Men svårare att hantera det republikanska misslyckandet tycks Donald Trump, som ännu en gång valt att gå till attack på Twitter, ha.

Och det var en uppgiven Sarah Palin som talade med Fox News.

– Jag kan inte förstå majoriteten av amerikaner, sa hon.

FAKTA

Kända republikaner:

Jessica Simpson

Den Texas-födda sångerskan och tv-personligheten Jessica Simpson, 32, röstar sitt geografiska ursprung troget och bekände för en tid sedan att hon är republikan.

 

Kid Rock

Trots att det skett på bekostnad av ett antal fans har Kid Rock inte varit blyg i sitt stöd för Mitt Romney utan följt honom på kampanjturné. Rocksångaren har sagt att musiker oftast "lutar åt vänster" men att det är viktigt att ta ställning.

 

Adam Sandler

Komikern Adam Sandler är en registrerad republikan och bidrog 2007 med 2100 dollar till Rudi Giulianis kampanj. Samtidigt supportrar Sandler, tvärtemot de flesta inom partiet, homosexuellas rättighet till giftermål.

 

Clint Eastwood

Den 82-årige skådespelaren talade under republikanernas konvent i Tampa, Florida i slutet av augusti. Ett tal som fick högst blandade reaktioner.

"Demokraterna som tittade tror att jag är senil, och republikanerna vet att jag är det. Själv försökte jag ha kul", sa han efteråt.

Medan majoriteten gläds över att Obama står omvald, flödar bitterheten från republikanska Twitterkonton och i intervjuer.

Den tidigare republikanske vice presidentkandidaten Sarah Palin tycks ha svårt att acceptera valutgången. Till Fox News sa hon tidigare i dag uppgivet:

– Jag kan inte förstå att en majoritet av amerikaner tror att dra på sig mer skulder är bra för ekonomin, för våra barns framtid och för att skapa jobb. Jag kan bara inte förstå att en majoritet av amerikaner tror att det är okej att ignorera konstitutionen och inte ha en budget.

Foto: Foto: J. Scott Applewhite"En total bluff"

Hon tillade sedan:

– Det är en förvirrande tid för många av oss nu.

Samtidigt konstaterade hon att "en vinst är en vinst".

Mest rabiat tycks fastighetsmiljardären tillika den tidigare presidentkandidataspiranten Donald Trump vara.

"Valet är en total bluff och en parodi. Vi är inte en demokrati!", lyder tweeten som redan fått tusentals svar på tal i sociala medier. Men inget verkar få Trump att tystna.

"Vårt land befinner sig i allvarligt trubbel utan motstycke... värre än någonsin", fortsätter han på Twitter.

Det är inte första gången Trump attackerar den andra sidan. Så sent som för ett par veckor sedan krävde han - i en närmast obehaglig video inspelad från sitt skrivbord - att presidenten skulle gå ut med alla sina personliga handlingar för att intyga att han är en riktig amerikan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.