Brandmannen blev påkörd när han arbetade vid en trafikolycka under måndagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Brandmannen blev påkörd när han arbetade vid en trafikolycka under måndagen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Påkörd brandman har avlidit av sina skador

Publicerad

Den brandman som i måndags morse blev påkörd när han arbetade vid en trafikolycka nära Sigtuna har avlidit av sina skador, uppger UNT.

Brandmannen fördes efter olyckan till Karolinska universitetssjukhuset, men hans liv gick inte att rädda.

– Vi är djupt berörda av vår kollegas död och hela Brandkåren Attunda har sorg, säger Ida Texell, räddningschef vid Brandkåren Attunda i ett meddelande.

Det är inte klarlagt vad som orsakade olyckan, men enligt polisen var det mycket halt vid olycksplatsen.

På Brandkåren Attundas hemsida har man gått ut med ett meddelande där man meddelar att man sörjer sin kollegas bortgång.

"Med anledning av hans bortgång kommer Brandkåren Attunda flagga på halv stång under onsdagen den 10 februari i hela förbundet. En tyst minut kommer att hållas kl. 12 på våra brandstationer"

Ändrad rubricering

Föraren av bilen som körde på brandmannen misstänktes inledningsvis för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Men enligt polisen kommer rubriceringen att ändras nu när brandmannen har avlidit.

– Om en person har avlidit så rubriceras det som vållande till annans död, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen till UNT.

Brandmannen lämnar efter sig fru och tre barn.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag