Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paketet gick sönder under transporten: ”Däckspår”

Då borde du senast beställa dina klappar för att få dem innan jul
Postnord beklagar det som inträffat, men förklarar samtidigt att det inte utgår någon ersättning för paket som skickas som 1:a-klassbrev.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Erics paket var skadat när han hämtade ut det. Paketet hade även ett synligt däckspår.
Foto: Privat / Privat
Det har tagit Eric över 15 år att samla ihop de antika skärbrädorna från det danska designföretaget Digsmed.
Foto: Privat / Privat

Eric, 54, hade beställt en äldre skärbräda från 60-talet på DBA, en dansk motsvarighet till Blocket. 

Men när han hämtade ut paketet vid postombudet upptäckte han att försändelsen skadats.

– Det var fullt med blåa lappar och paketet var hoptryckt. Det var ett däckspår. Om det var en cykel eller inte, det vet jag inte, säger Eric Fredriksson från Sundbyberg. 

Det var för två veckor sedan som Eric Fredriksson hämtade ut sitt paket med en ovanlig skärbräda från 60-talet. Då upptäckte han att paketet var intryckt i mitten och att det hade ett smalt däckspår över paketet.

Det satt även fem blåa lappar från Postnord med en text som förklarade att paketet skadats i hanteringen. 

– När jag kom hem och öppnade så var den knäckt, säger han.

Eric Fredriksson har samlat på de speciella skärbrädorna i över 15 år. Men när han fick hem den trasiga skärbrädan kunde han inte längre ge den som en julklapp till sin fru.

– Min fru älskar skärbrädorna. Jag blev därför så glad när jag hittade en till jul nu, säger han.

När Eric packade upp sitt paket upptäckte han att skärbrädan var knäckt i kanten
Foto: Privat / Privat

”Tycker man kan vara försiktig”

– Jag tycker det är skit. När de går ut med att varje paket kommer fram. Då tycker jag man kan vara lite försiktig, säger Eric Fredriksson. 

Eric valde därför att reklamera sitt trasiga brev. 

– Jag vet om att brev inte är försäkrade, men eftersom lapparna förklarade att det skett i deras hantering så reklamerade jag ändå, säger han. 

Av Postnord fick han som svar att eventuell ersättning för paketet utgår, detta då paketet skickats som ett ”1:a-klassbrev” och dessa paket har inte någon försäkring.

– Jag förstår att det händer olyckor i arbetet och att det kan hända saker. Men när man först skriver att man gjort det på lapparna, och sen att man inte gjort det. Det reagerade jag på, säger han.

”Jag tycker det är skit. När de går ut med att varje paket kommer fram. Då tycker jag man kan vara lite försiktig”, säger Eric Fredriksson, 54.
Foto: Privat / Privat

Postnords svar: ”Gör allt för att undvika sådana skador” 

Trots att paketet är trasigt och Postnord satt på flera lappar där de beklagar sig över att den skadats vid hanteringen, så utgår ingen ersättning för paketet, berättar Henrik Ishihara, på PostNords presstjänst.

– Vill man ha en försäkrad försändelse så har vi sådana tjänster, säger Henrik Ishihara och fortsätter: 

– Vanliga brev är inte försäkrade på det sättet. Vi beklagar så klart att det sker och vi gör allt för att undvika sådana skador, säger Henrik Ishihara. 

Postnord förbereder sig inför julen och Black friday.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.