Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paket med dödligt gift skickat till Donald Trump

USA:s president Donald Trump avslöjade att tre vacciner tillverkas i USA under hösten.
Donald Trump.Foto: SHAWN THEW / POOL VIA CNP / SPLA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Ett paket med det dödliga giftet ricin har skickats till USA:s president Donald Trump, skriver CNN.

Försändelsen stoppades av myndigheter. Händelsen utreds av FBI och Vita husets säkerhetstjänst. 

Nu har en kvinna gripits av amerikansk gränspolis.

Paketet, som adresserats till presidenten, stoppades tidigare i veckan, skriver CNN. All post som skickas till presidenten och Vita huset sorteras och kontrolleras i en separat byggnad, innan den förs vidare.

Två tester ska ha gjorts på försändelsen för att bekräfta att den innehöll ricin, ett starkt och dödligt växtbaserat gift. Om man får det i sig drabbas man av illamående, kräkningar och inre blödningar, som följs av lever-, mjält, och njursvikt.

Händelsen utreds av både FBI och Vita husets säkerhetstjänst, skriver CNN.

Det är inte första gången Trump får just ricin skickat till sig. I oktober 2018 skickade William Clyde Allen III, en veteran från den amerikanska flottan, giftbrev till presidenten.

En kvinna gripen

Vid gränsen mellan New York och Kanade greps en kvinna, misstänkt för att ha skickat det giftiga brevet till Donald Trump, skriver AP. Hon greps av den amerikanska tull- och gränspolisen vid bron, Peace Bridge, som förbinder de två städerna Buffalo, New York och Fort Erie, Ontario. 

På söndag ska inte apparna gå att ladda ner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.