Skjutning på stormarknad i Boulder

Tio personer, varav en polis, har skjutits ihjäl vid en stormarknad i Boulder, Colorado, i USA enligt AP. En misstänkt gärningsman är gripen.
Kings Soopers, Boulder i delstaten Colorado.
Foto: CNN
Mycket poliser och ambulanser utanför Kings Soopers, Boulder i delstaten Colorado.
Foto: CNN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA
Polisen Eric Talley dödades.
Foto: BOULDER POLICE DEPARTMENT / HANDOUT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ahmad Alissa misstänks för tio fall av mord efter måndagens masskjutning i Boulder.
Foto: BOULDER POLICE DEPARTMENT / HANDOUT / E / EPA TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Tio personer dödades i en skjutning på matvaruaffären King Soopers i Boulder, Colorado, på måndagskvällen.

Polisen har nu identifierat den misstänkte skytten som Ahmad Alissa, 21, rapporterar amerikanska medier.

Klockan 14.49 lokal tid – 21.49 svensk tid på måndagen – bekräftade polisen i Boulder på sitt Twitterkonto att det pågick en skjutning på King Soopers på Table Mesa Drive i Boulder.

”Undvik området”, var uppmaningen.

En poliskälla uppgav för ABC News att en misstänkt gärningsman ska ha öppnat eld mot polisen när man kom fram till platsen.

Poliser från olika avdelningar har ryckt ut på larmet, rapporterade NBC News. Bilder från platsen visar dussintals polisbilar och flera ambulanser.

Bilder på livlösa kroppar

Bilder i sociala medier visar livlösa kroppar på parkeringen utanför köpcentret. Ett vittne säger till Denver Post att mannen sonika började skjuta.

– Han sa ingenting, utan började bara skjuta.

Maris Herold, polischefen i Boulder, meddelade senare att tio personer hade dödats vid skjutningen. En av dem var Eric Talley, 51, som var den förste polisen som ingrep mot gärningsmannen.

– Han gjorde en heroisk insats, säger Maris Herold om polisen som dödades.

https://twitter.com/boulderpolice/status/1374200720350580741?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1374200720350580741%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fabcnews.go.com%2FUS%2Factive-shooter-reported-grocery-store-colorado-boulder-police%2Fstory%3Fid%3D76614488

En man har omhändertagits av polis. Han fördes ut ur byggnaden blodig och iförd handbojor. Det var på måndagskvällen oklart om det var skytten som gripits. Polisen meddelade under presskonferensen att en misstänkt gärningsman har gripits och behandlas på sjukhus. 

På tisdagen meddelar polisen att den misstänkte identifierats som Ahmad Alissa, 21, från staden Arvada, omkring en halvtimmes bilresa från Boulder. Hans motiv till dådet är än så länge oklart, skriver Fox News.

Colorados guvernör Jared Polis konstaterar att pandemiåret redan varit ofattbart tungt.

”Det här året har vi alla omgetts av liv som ryckts bort, sjukdom och isolering.”

”Idag såg vi ondskans ansikte. Jag sörjer med mitt samhälle och med alla i Colorado”, skriver han i ett uttalande. 

”Jag såg vettskrämda ansikten”

Polisen har samtidigt omringat ett hus på en annan plats i Boulder, skriver Denver Post. Det är oklart om det har en koppling till skjutningen.

– Jag såg inte skytten. Jag såg vettskrämda ansikten som sprang mot mig, berättar Ryan Borowski, som var inne på stormarknaden, för CNN.

Han säger att han först hörde två skott avlossas – inte förrän det tredje skottet förstod han och personer runtom honom att det var just skott.

– Att inse att folk dog i dag ... det är känns som den säkraste platsen i USA, och jag blev nästan mördad när jag köpte en läsk och en påse chips.


Boulder ligger strax utanför Denver i delstaten Colorado mitt i USA.
Foto: Google maps
”Jag såg inte skytten. Jag såg vettskrämda ansikten som sprang mot mig”, berättar Ryan Borowski, som var inne på stormarknaden, för CNN.
Foto: CNN

Se också:

Tio sköts ihjäl vid stormarknad i Colorado, USA.
Chockade vittnen: ”Vi ville hjälpa andra ut”
Hans dotter var inne i butiken när skjutningen inleddes.
Pågående skjutning – livlösa kroppar på marken
Här fångas skjutningen i Colorado på film

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.