Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

På spåret-vinnaren förstärker Expressen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Kristin Lundell och Johan Hilton i På spåret säsongen 2016-2017.
Foto: SVT
Kristin Lundell har synts i många sammanhang journalistkarriären. Snart kan du läsa hennes texter i Expressen.
Foto: OLLE SPORRONG

Mest känd är hon kanske för segern i SVT:s På spåret 2017.

Nu går journalisten Kristin Lundell – med förflutet på bland annat Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Sveriges radio – till Expressen.

– I den berättande journalistiken är Expressen vassast av alla just nu. Jag ser fram emot att bli en del av det bästa laget, säger hon.

På Expressens politik- och samhällsredaktion får Kristin Lundell, 39, en roll som skrivande redaktör.

– Expressens satsning på berättande journalistik har varit otroligt lockande för mig som läsare och att nu få ingå i det gäng som skapar dessa texter är ett drömscenario för mig. Jag älskar hur Expressens samhällstexter står stadigt i sig själva och från sina olika håll skildrar det Sverige som vi tillsammans lever mitt i, säger hon.

Kristin Lundell började som nöjesskribent på Svenska Dagbladet redan som 19-åring och var verksam där fram till 2014. Hon har därefter bland annat varit profilerad medarbetare i Aftonbladet, kulturredaktör på Fokus och frilansat för en rad olika medier.

Från Moderna museet till Expressen

Hon har också varit producent för tre sommarprogram i Sveriges radio: Bea Uusma (2014), Annika Norlin (2015) och Tom Malmquist (2016).

2017 vann Kristin Lundell SVT:s På spåret tillsammans med kulturjournalisten Johan Hilton.

Sedan 2018 har hon varit pressekreterare på Moderna museet, men nu återvänder hon alltså till journalistiken. 

– Expressen har de senaste åren gjort stora satsningar på fördjupande samhällsjournalistik och det är tydligt att det är något vår publik uppskattar. Kristin Lundells erfarenhet, driv och kreativitet kommer hjälpa oss att höja nivån ytterligare, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

I Expressens politik- och samhällsredaktion ingår sedan tidigare samhällsreportrarna Anna Gullberg, Johanna Karlsson, Helena Trus och Federico Moreno, politikreportrarna Viktor Barth-Kron, Helena Gissén, Filippa Rogvall och Tomas Nordenskiöld samt medicinreportern Amina Manzoor.

Marcus Oscarssons kärleksavslöjande i På Spåret

Detaljerna om första dejten: ”Är fortfarande tillsammans”

LÄS MER: Expressens berättande om Sverige hittar du här 

LÄS MER: Expressens fördjupningar om politik och samhälle hittar du här

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.