Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Övertänd byggnad i Norrköping ”Inte under kontroll”

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Strax före klockan 10 larmades räddningstjänst om en övertänd bilverkstad med tillhörande bilskrot i Fiskeby, Norrköping.

Räddningstjänstens inre befäl, Daniel Agerhult, berättar att det fortsatt är spridningsrisk.

– Vi har inte branden under kontroll, säger han.

Under eftermiddagen gick räddningstjänsten ut med ett VMA och uppmanar de som känner obehag av röken att hålla sig inne och stänga ventilationen.

Räddningstjänst Öst larmades, strax före klockan tio, till en övertänd byggnad i Fiskeby i Norrköping. Det handlar om en bilskrot med tillhörande bilverkstad. Räddningstjänstens inre befäl Daniel Agerhult berättar att det är cirka 25 brandmän på plats och att de försöker släcka branden utifrån.

– Vi jobbar utifrån att det kan finnas en risk, så vi vill inte gå in i byggnaden, säger Agerhult.

Agerhult bekräftar att det föreligger en spridningsrisk och att man ”inte har branden under kontroll”. Släckningsarbetet väntas pågå i sex timmar.

Vid lunch säger inre befäl vid räddningstjänsten öst att gasolflaskorna avlägsnats från byggnaden och att det inte längre är någon explosionsrisk. Branden är fortfarande inte under kontroll och det är kraftig rökutveckling.

Under eftermiddagen gick räddningstjänsten ut med ett VMA, där du uppmanar de som känner ett obehag av röken även inomhus bör stänga fönster, dörrar och ventilation.

Många vill titta på branden

Polisen uppger att de inte fått någon information om några personskador i samband med branden. Presstalesperson Thomas Agnevik säger att branden lockat en del publik som försöker ta sig in.

– Det är många som vill titta på branden, men det försöker vi sätta stopp för. 

Vägarna i anslutning till bilverkstaden har stängts av för tillfället. Polisen uppger att det inte finns några misstankar om brott, men att det ska undersökas när branden väl är släckt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.