Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Överföll och våldtog ung flicka – döms till 11 års fängelse

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
39-årig man döms för överfall mot en flicka.
Mannen överföll flickan, drog in henne i en granhäck och misshandlade henne.Foto: Polisen

Flickan överfölls på väg hem från skolan och drogs in i ett skogsparti. Där utsattes hon för grovt våld och blev våldtagen. 

En 39-årig man döms nu till elva års fängelse.

Han är tidigare dömd för grovt sexuellt övergrepp mot barn – och släpptes ut bara några månader innan det andra överfallet. 

En man körde längs en väg i i Norrköpings kommun i mitten av april, då han plötsligt såg en liten flicka som stod vid vägkanten. Han larmade. ”Hon är väldigt smutsig och blodig i ansiktet”, sa mannen, och berättade även att flickan sagt att hon blivit överfallen. 

Mannen: Någon vill sätta dit mig

Han sa även att han en kort stund tidigare hade passerat en misstänkt person. 

Polisen grep en 39-årig man, som åtalades för en rad brott mot flickan, som är i tioårsåldern. Mannen överföll flickan, drog in henne i en granhäck och misshandlade henne. Han knivhotade henne, tvingade henne att svälja lera och våldtog henne. Dessutom försökte han döda henne, enligt åtalet. 

Det framkommer även att mannen i samband med våldtäkten burit plasthandskar, i ett försök att inte efterlämna sitt DNA.

Under rättegången nekade mannen till brott, och påstod att han aldrig hade träffat flickan. Vidare berättade han att ”någon vill sätta dit honom” och även ”sparat saker och lagt ut på brottsplatsen och även fryst ner hans sperma och placerat på målsäganden”. 

Tingsrätten: Potentiellt livshotande

Norrköpings tingsrätt anser att mannens historia är ”orimlig” och nu döms han för en rad brott, dock inte för mordförsök.

Rätten skriver: ”Med hänsyn till den dödsångest och övriga synnerliga lidande som Sekretess A orsakats samt den synnerliga hänsynslöshet som NN visat bl.a. genom att bakbinda ett litet barn och sedan under flera minuter ta ett potentiellt livshotande tag runt hennes hals och mun, ska misshandeln bedömas som synnerligen grov”.

Mannen döms för synnerligen grov misshandel, människorov, grov våldtäkt mot barn och övergrepp i rättssak. Straffet blir elva års fängelse. Han ska även betala drygt 240 000 kronor i skadestånd till flicka.
I domen går även att läsa att ”Det är vidare fråga om återfall i likartad, men ännu allvarligare, brottslighet, endast drygt sju månader efter att NN blev villkorligt frigiven”. 

Tidigare dömd för liknande brott

Mannen har tidigare arbetat som tolk och har även inlett en yrkesutbildning.

2018 dömdes mannen för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Detta efter att han 2017 lurat bort en 12-årig flicka från en busskur, varpå han förgrep sig på flickan under knivhot.

Mannen dömdes till ett år och nio månaders fängelse för brottet. Han släpptes dock i förtid, med villkorlig dom, i september i fjol. Då återstod sju månader av straffet.

Expressen söker försvaret och målsägarbiträdet i fallet.

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.