Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Överfallsmisstänkt greps – efter att ha blottat sig för barn

Det misstänkta våldtäktsförsöket skedde på måndagen intill en skola i västra Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Polisen grep på måndagskvällen en man som blottat sig för barn vid en badplats i västra Stockholm. 

Poliserna kände då igen mannen – som stämde in på ett signalement polisen skickat ut i samband med ett våldtäktsförsök vid en skola bara timmar innan, skriver Aftonbladet.  

På måndagen överfölls en minderårig flicka i ett skogsparti intill en skolgård i västra Stockholm. 

Polisen rubricerar händelsen som försök till våldtäkt och gick under eftermiddagen ut med ett signalement efter en misstänkt gärningsman, rapporterade Aftonbladet. 

Tidningen skriver nu att polisen senare på kvällen, vid 21-tiden, fick ett larm från en badplats några kilometer från den första brottsplatsen. 

Människor på plats hade då sett en man blotta sig för flera barn, enligt uppgifter till Aftonbladet.  

När polisen anlände till platsen för att gripa gärningsmannen såg de att han stämde väl in på signalementet som lämnats ut i jakten på den misstänkte gärningsmannen som överfallit flickan, skriver tidningen. 

Uppgifter: Dömd för flera brott 

Mannen greps och fördes till polisstationen, där han sedan anhölls för våldtäktsförsök vid skolan och sexuellt ofredande vid badplatsen.

Kammaråklagare Sofia Gullbrandsson leder utredningarna och säger att gärningsmannen nekar till brott.

– Han är fortfarande anhållen, och det jag kan säga är att det var med anledning av den här händelsen som man fick tag på den misstänkte i det andra ärendet som gäller försök till våldtäkt mot barn, säger hon till Aftonbladet. 

Enligt tidningens uppgifter är mannen i 40-årsåldern och har tidigare dömts för ett flertal brott, däribland våldsbrott och narkotikabrott. 

Den senaste domen är från i mars. Han fick då två månaders fängelse för våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.