Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Över 50 trafikolyckor på morgonen

Olyckor och köer på E4:an utanför Sollentuna.Foto: Jesper Jansson/Läsarbild

Milslånga köer och över femtio olyckor.

Så har trafikmorgonen sett ut i stora delar av Mellansverige.

– Med tanke på allt som har hänt i dag är det frågan om man ska ge sig ut på vägarna överhuvudtaget, säger Peter Behrman, pressinformatör på trafikverket.

Kaoset började tidigt imorse, till följd av att underkylt regn skapar blixthalka på de svenska vägarna.

På E20 norr om Mariestad har både personbilar och lastbilar har vält eller kört rakt in i mitträcket. Även en av räddningstjänstens bilar är inblandade i olyckan, då den blev påkörd bakifrån, uppger TT. Här råder just nu milslånga köer. Även på E18, norrgående riktning är köerna flera mil långa.

– Jag har suttit här i en och en halv timme och inte kommit mer än två mil framåt, säger Michael Rubbestad, som ofta kör sträckan i jobbet.

"Det är katastrof"

I Sörmland har över 30 olyckor rapporterats in till polisen sedan morgontrafiken drog i gång.

– Det är katastrof, det sker olyckor i hela länet spritt över alla vägar vi har, säger Jocke Andersson på Sörmlandspolisen till TT.

Under den rådande extremhalkan har flera bilar och lastbilar åkt av vägen och långa köer har bildats på vägarna i länet.

– Det är nästan omöjligt att förebygga att sådant här händer. Regnet faller ofta så lokalt att vi inte kan avgöra var vi ska salta preventivt, säger Peter Behrman på trafikverket.

I stockholmstrakten är 15 bilar inblandade i en olycka på E4, vid avfarten till Infra city söder om Upplands Väsby.

– Det verkar vara en stor olycka så det kommer bli besvärligt på vägen ett tag fram över, säger Ulf Linder, som är informationsansvarig vid länskommunikationscentralen i Stockholm till TT.

I Uppsala körde en buss med tre passagerare av vägen på väg 272 norr om Uppsala av vägen tidigare imorse. Bara i Stockholms län har det mellan klockan åtta och tio rapporterats in 25 olyckor till polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.